Haberler

Siü'de Değerlendirme Toplantısı

Siirt Üniversitesinde (SİÜ) akademik personel ve öğrenci sayısının hızla arttığı bildirildi.

Siirt Üniversitesinde (SİÜ) akademik personel ve öğrenci sayısının hızla arttığı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Kezer Yerleşkesi'nde kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2012 yılından bu yana yapılan çalışmaları anlattı.

2012 yılında 195 olan akademik personel sayısının 438'e, 136 olan idari personel sayısının ise 286'ya ulaştığını ifade eden Erman, "2 bin 759 ön lisans ve lisans öğrenciyle eğitime başlayan üniversitemiz, bugün ön lisans, lisans, yüksek lisans ve pedagojik formasyon bölümlerinde 10 bin 314 öğrenciye hizmet veriyor. Yürütülen çalışmalar sonucunda üniversitemizde öğretim üyesi sayısı ve buna paralel olarak öğrenci sayısında bir yıl içerisinde önemli oranda artık meydana geldi" şeklinde konuştu.

SİÜ'nün 7 fakülte, 4 enstitü, 4 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 11 uygulama ve araştırma merkeziyle hizmet ettiğini belirten Erman, şunları kaydetti:

"Hızla büyüyen üniversitemiz hem bulunduğu şehrin hem de bölgenin parlayan yıldızı olma yolunda ilerlemeye devam etmektedir. Bu ilerleme sadece belirli alanlarda değil, her alanda kendini göstermektedir. Üniversite olarak uluslararasılaşmaya da büyük önem veriyor ve bu amaçla elimizden geldiğince uluslararası fuarlara katılmaya özen gösteriyoruz."

Erman, uluslararasılaşma hedefleri çerçevesinde 13 ülkeden 209 öğrencinin üniversitelerinde eğitim gördüğünü sözlerine ekledi.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Erman Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title