Haberler

Şişli Belediyesi'nden Ülkü Adatepe Anısına İftar Yemeği

Kısa bir süre önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ulu Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe anısına Şişli Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

Kısa bir süre önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ulu Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe anısına Şişli Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

Şişli Belediyesi, geçen hafta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe için evinin bulunduğu sokakta iftar yemeği düzenledi. Belediye tarafından sokak ve Adatepe'nin yaşadığı apartman, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatıldı. İftara Ülkü Adatepe'nin oğulları Ali ve Ahmet Doğançay da katıldı.

İftardan önce konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Ülkü Hanım'ın oğulları da bugün burada. Ülkü Hanım'ın isminin yaşaması için faklı düşüncelerimiz var ama daha netleşen bir şey yok. Gelen çok öneriler var. Evlatlarıyla da konuşuyoruz. Evlatlarıyla konuşarak Ülkü Hanım'ın isminin yaşayabileceği bir kaç çalışma var. Daha sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Daha çok kültürle ilgili, sanatla ilgili çalışmalar" dedi.

Ülkü Adatepe'nin oğlu Ali Doğancay ise, "Yurt dışında yaşıyorum. Bugün buraya annem için kardeşimle geldik. Annem anısına bir iftar yemeği verildi. Belediye Başkanına çok teşekkür ediyoruz. Böyle davranılması bizi çok memnun etti. Bilhassa annemin yaşadığı sokağı, Türk bayraklarıyla Atamızın bayrağıyla görmekten çok memnunum. Tüm Türk milletine teşekkür ediyorum, buraya gelenlere. Acımızı paylaştınız. Mutlu olarak gideceğim. Anneme çok yakındım. Her 2 günde bir annemle telefonda konuşurdum. 26 Kasım, annemle benim doğum günümüz. Beraber kutlardık. Hep Amerika'ya bana gelirdi. Bu sene de gelecekti. Biletini ayarlayacaktı.

Annemin tansiyon rahatsızlığı bile yoktu. Yağmur yoktu, çamur yoktu, böyle düz bir yolda tek istikamete giden bir arabanın böyle devrilmesi.. Bilemiyorum. Olmaması lazımdı. Çok üzüntülüyüm. Kimse kimseye bilerek yapamaz ama ben annemi kaybettim. Çok üzgünüm. Unutuyorum bazen annemin öldüğünü. Her sene geleceğim buraya. Kardeşim de burada yaşıyor. Biraz olsa yaramızı hafifletti. Bugün bu sofra, Mustafa Sarıgül, tüm kardeşlerimizi yanımızda görmek bizi mutlu etti" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Sarıgül Ülkü Adatepe Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title