Haberler

Sisi, PKK ile Temasta! Kahire'de 3 Görüşme

Güncelleme:

Mısır'da Sisi yönetiminin geçen aralık ayında PKK ile temasa geçtiği ve son 6 ay içinde başkentte 3 kez bir araya geldiği, PYD'ye de Kahire'de temsilcilik izni için yeşil ışık yaktığı ifade edildi.

Türk istihbarat birimleri, uzun takip ve çalışmalar sonucu, Mısır'daki Abdülfettah Sisi yönetiminin PKK ile ilişkiye geçtiğini tespit edip rapor hazırladı. Hürriyet'in ulaştığı raporda, Mısır'ın PKK ile yakın ilişki kurduğu ve işbirliği içinde olduğu iddia edildi.

Raporda yer alan bazı bilgiler şöyle:

PARA VE SİLAH TRANSFERİ

"Mısır ile PKK arasındaki ilk temas Irak Merkezi Hükümeti aracılığıyla başladı. Geçen yıl aralık ortalarında PKK'lı alt düzey bir heyetin Bağdat'a gidişine izin verildi. PKK heyeti Bağdat'taki Mısır Büyükelçiliği'nden aldığı vizeyle Kahire'ye gitti.

Aralık ayındaki ilk temasta, en kısa sürede Kahire'ye ikinci bir ziyaretin yapılması kararlaştırıldı. Ocak 2016'da daha yetkili bir PKK heyeti Kahire'ye giderek Mısır İstihbarat Servisi'nden bazı üst düzey yöneticilerle görüştü.Mısır, ilk kez bu görüşmede PKK'ya destek olabileceği mesajını verdi. Bu görüşmeden sonra Mısır, PKK'ya bir miktar silah ve para transfer etti.

Mısır ile PKK arasındaki son görüşme Nisan 2016'da yapıldı. Bu görüşmede PKK heyeti, 'KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Fatma Adır kod adlı Gülüşan Eksen, KCK Dış İlişkiler Sorumlusu Demgat Agit kod adlı Seyithan Ayaz, Aldar kod adlı Velid Halil ile kod adı Azad olan ve isimleri tespit edilemeyen iki kişi' olmak üzere toplam 7 kişiden oluştu."

PYD'NİN KAHİRE'DE TEMSİLCİLİK AÇMASINA YEŞİL IŞIK

Raporda ayrıca, birçok Avrupa ülkesinden sonra Mısır yönetiminin de PYD'nin Kahire'de temsilcilik açmasına yeşil ışık yaktığı vurgulandı.

İHVAN'A KARŞI EYLEM

Rapordaki iddialara göre, son görüşmede PKK'nın Türkiye'de Mısırlı İhvan (Müslüman Kardeşler) örgütü mensupları hakkında istihbarat toplaması, gerektiğinde örgüt üyelerine karşı eylem yapılması, Kahire'de PYD ve KCK'nın temsilcilik açması, Mısır'ın terör örgütüne para ve silah yardımı yapmaya devam etmesi ve düzenli görüşmelerin sürdürülmesi konusunda mutabık kalındı. Nisan ayından bu yana yeni bir buluşma tespit edilemedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hürriyet Kahire Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman?
500

Yorumlar (26)

ALTAI SAMANLAR AJANSI:

SISI - MISIR HALK KAHRAMANI. ULKESINI, DINDAR ZOMBILERDEN KURTARA BASARDI.

39
66
yanıtYanıtla
haydar:

Ne diyordu biri BEN YÖNETİMDE Olduğum Müddetçe İsraille Olumlu İlişkilerimiz olamaz Başkaları ne yapar ne der beni bağlamaz Biz İsraille Asla Olumlu bakmayacağız. . . ŞİMDİ MUTHİŞ KIVIRMA Korkudan İsraile sığındı ve bu Adam Yorumlardanda Korkuyor olacakki haberlerine yorum yazılması yasak Koyunlar Demokrasisis. . . şimdi Düne kadar Yahudi Pis İsrail diyenler şimdi Dostumuz demeye başladılar. . . KIVIRIN KÖÇEKLER

46
14
yanıtYanıtla
Haydar:

Devlet ler arasinda kisisel duygular olmaz Hersey ulke cikarlari icindir sen olmayan kafani yorma haydar

yanıt14
yanıt24
DADAŞŞ:

YAHU KARDEŞİM ÜLKEMİZDE TEÖR VE TERÖRİST FAALİYET SUÇMU. EVET. . . PKK BİR ÖRGÜT BDP DE YPGD ONLARI SİYASİ KANADI YANİ TERÖRİST. EE BUNLAR ÜLKEMDE CİRİT ATIYOR POLİS TOKATLIYOR KÜRDİSTAN DİYOR BİLMEM NE DİYOR YAKIYOR YIKIYOR ASKER POLİS ŞEHİT EDİYOR BUNLARIN ÖNÜNÜ KESMİYORUZDA SİSİYE SALLIYORUZ. ÇOK KOMİKSİNİZ :)))

37
18
yanıtYanıtla
mirzo.:

kürtlerın. bu. ölkeye. hayınlık. etığıni. gürmedık. hayinlığa. zülme. haksızlığa. inkara. oğradıklarına. şahit. olduk. alah. içın. konurşürsak. boyledır

38
17
yanıtYanıtla
Vatan:

Gayet normal neticede ikiside haçlilarin kuklası katillerdir

28
22
yanıtYanıtla
hain içimizde dışarıya kızmaya ne gerek:

neden şaşırdınız ki pkk ile açık açığa kendi içimizde var hdp yi geçtik bir de CHPKK var Mısırlı Sisi yapmış çokmu adam deseki ki diyecek ey Türkiye senin meclisinde var bana ne diyon derlerse cevabımız ne olur onu çok merak ediyorum.

35
15
yanıtYanıtla
garip ilişkiler:

sisi kendi başına böyle bir karar alamaz arkasında bunu kula gibi oynatan devletler hangisi onu bilmek gerekir. . . PDY de bildiğin taşeron paralı asker. . . önüne gelen kendi çıkarına kullanıyor oda kendini bi halt zannediyor. . . pyd ve pkk da bir vaatte bulunan oldumu hemen önüne yatıyor. . .

12
28
yanıtYanıtla
MESSE:

Bir adım ötesini düşünmeden her şeye atlayan sazan tarzı bir dış politika izlerseniz böyle önüne gelen yaranızı kaşır kanatır ve bedelinide yetim kalan günahsız asker / polis çocukları öder

33
6
yanıtYanıtla
toris:

yuhhh be pkk ya bak bir bizmi bu kürtleri kütü gürüyoruz baksana dünya bizden cok pkk ile masaya oturuyor bu güc meselesi sonra medyalar bas bas bagırsın aha pkk bitti diye ama dur bakalım yarın japonyada pkk ile msaya oturmasa iyidir

27
4
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title