Haberler

Sırrı Süreyya Önder: "Yaşanan Kaza Değil Cinayet"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri, asansör faciasının yaşandığı rezidans inşaatında incelemelerde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri, asansör faciasının yaşandığı rezidans inşaatında incelemelerde bulundu. HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yaşananın kaza değil cinayet olduğunu ve sorumlusunun da katil olarak yargılanması gerektiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü ve Devrimci İşçi Sendikası (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, asansör faciasının yaşandığı rezidans inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ertuğrul Kürkçü, inşaat alanını gezdiklerini, işçilerin yaşam ve çalışma koşullarının sağlıksız olduğunu söyledi. Kürkçü, incelemeler sırasında çektiği fotoğrafları da basın mensupları ile paylaştı.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise yaşananın bir cinayet olduğunu belirterek, "Bu bir kaza olsaydı eğer bir gün de bu işverenlerden birinin ölmesi gerekirdi di mi? Bakın trafiğe kaza diyoruz zengini de ölüyor fakiri de ölüyor. Ama buraya kaza diyoruz, ölenlerin tamamı emekçi. Siz bir gün bir maden sahibinin madende öldüğünü duydunuz mu? Bir gün bu müteahhitlerden biri, kendi, çoluğu, çocuğu burada hayatını kaybetti mi? Bunun adı cinayettir. Sorumlular katil olarak yargılanmalıdır" dedi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise işçilerin yaşam koşullarında değinerek "İçeride herhangibir yetkili görmedik. Bin 500 inşaat işçisi arkadaşımız hem çalışıyorlar hem yaşıyorlar. Otopark olarak ayrılmış alanda bin 500 işçi arkadaşımız son derece kötü, havalandırması olmayan, ışık almayan koğuşlarda yaşıyorlar. Hiçbir sağlık önlemi alınmamış durumda" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Sırrı Süreyya Önder Ertuğrul Kürkçü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title