Haberler

Sırp Belediyeler Birliği Karşıtı 100 Bin İmza Toplandı

Turan KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA- Vetvendosye Hareketi ve "Kosova'nın Geleceği İçin İttifak" üç muhalefet partisi temsilcilerinden oluşan birlik Kosova ve Sırbistan arasında Sırp Belediyeler Birliğinin kurulması için imzalanan anlaşmanın iptali ile Karadağ ile sınırın belirlenmesi anlaşmasına karşı başlatılan imza kampanyasında, 10 gün içinde, 101.672 vatandaşın imzasının toplandığını açıkladı.

Turan KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA- Vetvendosye Hareketi ve " Kosova'nın Geleceği İçin İttifak" üç muhalefet partisi temsilcilerinden oluşan birlik Kosova ve Sırbistan arasında Sırp Belediyeler Birliğinin kurulması için imzalanan anlaşmanın iptali ile Karadağ ile sınırın belirlenmesi anlaşmasına karşı başlatılan imza kampanyasında, 10 gün içinde, 101.672 vatandaşın imzasının toplandığını açıkladı.

Birlik, Rahibe Teresa meydanında düzenledikleri basın toplantısında yaptıkları açıklamada, imza kampanyasının vatandaşların sesi haline geldiğine işaret ederek, görüşlerinin vatandaşların siyasal eğilimlerine bağlı olmadığını söylediler. Birlik temsilcileri, Başbakan İsa Mustafa'nın Brüksel'de imzaladığı söz konusu anlaşmalardan imzasını çekmesini, aksi takdirde görevinden istifa etmesini istedi. İmza kampanyası birkaç gün daha sürecek. Temsilciler Başbakan İsa Mustafa'ya düzenledikleri yumurtalı saldırıdan sonra, Perşembe günü düzenlenmesi beklenen Kosova Meclis Genel Kurul toplantısına katılıp katılamayacakları konusunda sessizliklerini korudular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title