Haberler

Şırnak Valiliğinden, Yezidilere Her Gün 1 Tır Dolusu Yardım

Güncelleme:

Şırnak Valiliğince her gün gönderilen 1 tır dolusu yardım malzemesi Irak'ın Zaho kampındaki Yezidilere dağıtılıyor.

Şırnak Valiliğince her gün gönderilen bir tır dolusu yardım malzemesi Irak'ın Zaho kampındaki Yezidilere dağıtılıyor.

Şırnak Valisi Hasan İpek'in bir süre önce Irak'ta Duhok Valisi Farhad Atrushi ile yaptığı görüşmenin ardından her gün düzenli olarak Şırnak'tan Zaho'daki Yezidilere verilmek üzere götürülen gıda malzemesi Habur Sınır Kapısı üzerinden ulaştırılıyor.

Vali ipek yaptığı açıklamada, her gün içerisinde 50 bin şişe su, 2 ton süt ve 10 bin ekmek bulunan yardım malzemesini taşıyan bir tırın Irak'a gönderildiğini söyledi.

Yezidilerin katkıda bulunmak için yardım gönderildiğini vurgulayan İpek, "Türkiye din, mezhep ve dil farkı gözetmeksizin muhtaç olan her insanın yanındadır" dedi.

İpek, bugüne kadar Şırnak'a gelen Yezidilerin sayısının 5 bin 201 olduğunu, bunlardan bin 632'sinin Midyat'taki kamplara yerleştirildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Şırnak'ta 3 bin 569 Yezidi var ve bunların yaklaşık 2 bin 300'üne valilikçe bakıyoruz. Yatacak yerin yanı sıra 3 öğün yemek veriyoruz ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İnşallah IŞİD zulmü biter ve bu arkadaşlarımız kendi öz yerlerine gönderilir."

Irak'taki İbrahim Halil Sınır Kapısı yetkilileri ise Şırnak Valiliği'nin gönderdiği yardımların önemine vurgu yaparak, Türkiye'ye teşekkür etti.

-Şırnak Hasan İpek 'in Valisinin açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Hasan İpek Duhok Zaho Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title