Haberler

Şırnak'ta Eylem Sonrası Öle Ele Geçen PKK'lılar İranlı ve Suriyeli

Şırnak'ta 3 mayıs tarihinde meydana gelen ve Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü İrfan Olcar'ın yaralandığı saldırı ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Şırnak'ta 3 mayıs tarihinde meydana gelen ve Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü İrfan Olcar'ın yaralandığı saldırı ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, çatışmada öldürülen 2 PKK'lıdan birinin, İran uyruklu 'Mazlum Urmiye' kod adlı Siyamed Salamed, diğerinin de Suriye uyruklu 'Nidal Fırat Afrin' kod adlı Abdurrahman Bilal olduğu bu PKK'lıların, daha önce de Yüzbaşı Levent Çelik'in şehit olduğu Milli Taburu'na düzenlenen saldırıya katıldıklarının tespit edildiği belirtildi.

Perşembe günü saat 21.30 sıralarında merkez Gündoğdu Mahallesi, Uludere Çevre Yolu'nun üst kısmında yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine ateş açıldığı belirtilen valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Merkez Gündoğdu Mahallesi mevkii, Uludere Çevre Yolu'nun üst kısmında, Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ekiplerince yapılan kontroller esnasında, bir grup PKK/KCK terör örgütü mensubunun, polise ve askeri personele ait lojmanlara bomba ve roketatarlarla saldırı hazırlığında oldukları tespit edilmiştir. Bunun üzerine saldırıyı engelleyerek teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla zırhlı araçlar bölgeye sevk edilmiş, polis özel harekat timleri tarafından bölge kontrol altına alınmış ve görevlilerimizce terör örgütü mensuplarına teslim olmaları yönünde çağrıda bulunulmuştur. Ancak bu çağrılara teröristlerce el bombası atmak suretiyle karşılık verilmiştir. Bunun üzerine yapılan operasyonda çıkan çatışma neticesinde 2 terörist silah ve mühimmat ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir."

Söz konusu çatışmada ölü ele geçirilen teröristlerden birinin İran, diğerinin de Suriye uyruklu oldukları ve Cudi Dağı'ndan eylem yapmak üzere geldikleri kaydedilen valilik açıklamasında, bu teröristlerin adları ve kod adları verildi. Suriyeli terörist Abdurrahman Bilal'in yaklaşık 7-8 yıldır Cudi bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği, 14.04.2010 tarihinde Yüzbaşı Levent Çelik'in şehit edilmesi eylemine katıldığı, özellikle Şırnak merkezde meydana gelen silahlı saldırılara katıldığı, İranlı terörist Siyamed Salamed'in sözde Cudi Cephesi Navser Takımı içerisinde tim komutanı olduğu belirtildi.

Ayrıca, çatışma esnasında teröristlerce atılan el bombası sonrasında çeşitli yerlerinden yaralanan 2 özel harekat polisinin tedavilerinin devam ettiği belirtilen valilik açıklamasında, şöyle denildi:

"Söz konusu çatışmada ölü olarak ele geçirilen terör örgütü mensuplarının üzerlerinde ve çevrede yapılan arama neticesinde; 2 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, ele geçen silahlara ait 11 adet şarjör ve bol miktarda mühimmat, 2 adet patlamamış roket sevk fişeği, 2 adet el bombası, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet telsiz ve 1 adet siyah renkli şemsiye ve çeşitli yaşamsal malzemeler ele geçirilmiştir."

DHA(GG/ESM) - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Çelik Suriye Cudi İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title