Haberler

Şırnak'ta Doktora Saldırıya 1 Günlük İş Bırakma Eylemi

Şırnak Devlet Hastanesi'nde doktor Deniz Elçik'in hasta yakınları tarafından dövülmesini protesto eden doktor ve sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Şırnak Devlet Hastanesi'nde doktor Deniz Elçik'in hasta yakınları tarafından dövülmesini protesto eden doktor ve sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Merkez ve ilçelerden muayene için gelen onlarca kişi mağdur oldu. Eylem nedeniyle acil servis, acil ameliyat, diyaliz ve çocuk servisi dışında poliklinik yapılmadı.

Şırnak Devlet Hastanesinde geçen hafta doktor Deniz Elçik'in hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayıp dövülmesi, bugün meslektaşları tarafından bir günlük iş bırakma eylemi ile protesto edildi. Günlük 2 bin kişiye sağlık hizmeti veren hastanede, sağlık çalışanlarının eyleme gitmesi, hasta ve hasta yakınının tepkisine yol açtı.

Şırnak Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde Şırnak Tabipler Odası adına açıklama yapan doktor Sabahattin Demir şunları söyledi:

"Şırnak Devlet Hastanesi'nde meydana gelen, bir doktor arkadaşımız ve bir hemşire arkadaşımızın darp edilmesi olayı sonucunda, doktor arkadaşımız 20 günlük rapor almak durumunda kalmıştır. Biz de bu şartlarda, güvencesiz şartlarda çalışmayı reddediyoruz. O yüzden bir günlük iş bırakma grevine gidiyoruz.  Biz mağduriyetin yaşanmaması için daha önceden haber vermiştik. Dolayısıyla bu konuda acil hastalar dışında herhangi bir hizmet veremeyeceğimizi, önceden söyledik. Acil çalışıyor, acil ameliyatlar çalışıyor ve diyaliz çalışıyor. Ama acil vakalar dışında herhangi bir poliklinik hizmeti vermeyeceğiz ve bir günlük iş bırakma eylemi başlattık."

Hastane yetkilileri ise doktorlarla toplantı yaptıklarını, polikliniklerin açık olduğunu belirterek, "Toplantıda arkadaşlarımıza gerekenleri söyledik. Polikliniklerimizi açtık. Kayıtlar alınıyor. Hastalardan şikayet gelir ise gereken işlemi yapacağız" dedi. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title