Haberler

Şırnak: Şırnak'ta Selzede Çiftçilere Destek

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Selden Zarar Gören Şırnaklı Çiftçilere 100 Ton Buğday Tohumluğu Tahsis Etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, selden zarar gören Şırnaklı çiftçilere 100 ton buğday tohumluğu tahsis etti.

Vali Selahattin Aparı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ekim ayının son haftasında, başta Şırnak olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde meydana gelen sel afetinden zarar gören vatandaşların mağduriyetini gidermek ve acılarını bir nebze olsun dindirmek amacıyla devletin bütün imkanları seferber ettiğini belirterek, "Bunun ilk örneği, yardımların öncülüğünü yürüten Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan bitkisel üretimle ilgili meydana gelen kayıpları karşılamak üzere 100 ton buğday tohumluğunun Şırnak'a tahsis edilmesidir. Çiftçilerimize ve diğer mağdur olan bütün vatandaşlarımıza devletimiz yardımlarını sürdürecektir" dedi.

Buğday tohumluklarının il ve ilçe müdürlüklerindeki hasar tespit komisyonlarınca belirlenen çiftçilere dağıtılacağını ifade eden Tarım İl Müdürü Sedat Sami Eren, çiftçilere uyarılarda bulunarak, "Bu tür yardımlardan yararlanacak çiftçilerimizin mutlaka çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmaları gerekmektedir. Dağıtılacak tohumluk golia çeşididir. Bu çeşit 65-80 cm boy yapmakta olup, ancak 700-900 kg arasında bir verime sahiptir. Güneydoğu Anadolu, Marmara, Akdeniz ve Çukurova bölgelerinde tavsiye edilen orta ekinci bir çeşittir. Ayrıca, dağıtılmakta olan tohumluk, sürme ve rastık hastalıklarına karşı ilaçlı olması nedeniyle zehirlidir. Bu nedenle, tohumluk dışında başka amaçla kullanılmaması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title