Haberler

Sinop'ta Cumhuriyet Coşkusu

Sinop'ta Cumhuriyet coşkusu İbrahim ASLAN / SİNOP, (DHA) - SİNOP'ta Cumhuriyet Bayramı'nın 92'inci yıldönümü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Sinop'ta Cumhuriyet coşkusu

İbrahim ASLAN / SİNOP, (DHA) - SİNOP'ta Cumhuriyet Bayramı'nın 92'inci yıldönümü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Bayram coşkusuna 7'den 70'e çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, askeri erkan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İskele Caddesi Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Çetinkaya şunları söyledi:

"Tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinden tam 92 yıl geçti. Bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi en baştan 'tam bağımsızlık ve de muasır medeniyetler seviyesini aşma' olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini görmüştür. Yeni kurulan devlet halkın devletidir. Büyük Atatürk'ün ortaya koyduğu 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bütün bunların teminatı ise Cumhuriyettir."

Konuşmanın ve şiirlerin okunmasının ardından tören resmi geçitle sürdü.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çetinkaya Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title