Haberler

Sınırda Katliamlar Protesto Edildi

Güncelleme:

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Suriye sınırında Dünya Barış Günü dolayısıyla bazı sendika ve milletvekillerinin katıldığı etkinlikte, yaşanan katliamlar protesto edildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Suriye sınırında 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bazı sendika, oda üyeleri ve milletvekillerinin katıldığı etkinlikte, dünyada yaşanan katliamlar protesto edildi.

Cilvegözü Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan Hac Konaklama Tesisleri önündeki etkinliğe Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odası (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri, HDP Milletvekili Erol Dora, HDP Parti Meclis Üyesi Berkat Kar ve KESK Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse katıldı.

KESK Dönem Sözcüsü Atıf Kılıç, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, 54 milyon insanın öldüğü II. Dünya Savaşı'nın ardından Hitler ordularının Polonya'yı işgal ederek savaşı başlattığı gün olan 1 Eylül'ün, Dünya Barış Günü olarak ilan edildiğini hatırlattı. Kılıç, "Bugün, o savaşın üzerinden neredeyse 70 yıl geçti. Biz dünya halkları, emekçiler olarak Barış Günü'nü kutlarken dünyayı yöneten güçler savaştan, kan dökmekten, barbarlıktan vazgeçmedi. Başta bölgemiz olmak üzere tüm dünyada silahlar konuştukça kadınlar, gençler, çocuklar ve yoksullar başta olmak üzere bütün insanlık ağır bedeller ödüyor" dedi.

Filistin, Suriye, Irak, Rojava, Şengal'de, tüm Ortadoğu'da insanlığın kitlesel biçimlerde katledildiğini ifade eden Kılıç, "Bizlerin kanının kırmızısını gördüğü yerde, birileri petrolün siyahını, doların yeşilini görüyor. Bölge halklarının insan onuruna yakışır biçimde yaşatabilecek kaynaklar insanların kanını oluk oluk akıtmak için harcanıyor. Ezidilerin kutsal topraklarında, Şengal'de kanlı katliamlar, özellikle de kadın kırımı yapılıyor. IŞİD çetesi tarafından 'savaş ganimeti' olarak görülen kadınlar, Ortaçağ gericiliği ve zulmü ile karşı karşıya kalıyor. Şiddetin en ağır biçimlerine maruz kalıyor, pazarlarda satılan kölelere dönüştürülüyor. Yerinden yurdundan edilerek göçe zorlanan yüz binler adeta soykırımla yok edilmek isteniyor" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup 5 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra slogan atarak dağıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü Reyhanlı Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title