Haberler

Sınırda Teyakkuz! Rekor Sayıda F-16'yla Devriye Uçuşu

Güncelleme:

Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra Suriye sınırında devriye uçuşu yapan F-16 sayısını ilk kez 18'e çıkardı. Sınırdaki gerginlik sonrası bölgeye tank sevkiyatı da hızlandı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye- Suriye sınır hattındaki devriye uçuşunu dün 18 uçakla gerçekleştirdi.

İLK KEZ 18 OLDU

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Uçak sayısının ilk kez 18'e çıkarıldığına dair bilgi Genelkurmay Başkanlığı'nın günlük faaliyetler raporu bölümünde yer adı.

18 F-16 UÇAĞIYLA DEVRİYE UÇUŞU

Buna göre, Türkiye-Suriye sınır hattındaki hava muharebe devriye görevine dün de devam edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 18 F-16 uçağıyla hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptı.

DÜN SAVAŞ UÇAĞINA MÜDAHALE ETMİŞLERDİ

Hava devriye görevindeki uçaklar, dün sınır ihlali yapan ve ikazlara rağmen bunu sürdüren bir savaş uçağına müdahalede bulunmuştu.

TANK SEVKİYATI DA HIZLANDI

Öte yandan son günlerde Esad ve Rus güçlerinin Hatay sınırındaki Türkmen Dağı'na saldırıları ve Türkiye'nin sınırı ihlal eden Rus uçağının düşürmesi ile daha da hareketlenen sınır hattına batı illerinden tank sevkıyatı yapılıyor. Demir yolu ile Gaziantep'e getirilen tanklar, TIR'lara yüklenerek Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na götürülüyor. Burada yapılan son kontrol ve denetlemelerin ardından tankların, ihtiyaç halinde doğu illerine ya da sınır hattındaki görev bölgelerine gönderildiği öğrenildi.

Tank ve zırhlıların, oluşturulan az sayıdaki konvoylar halinde ve geniş güvenlik tedbirleri altında görev bölgelerine gönderildiği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Gaziantep Türkiye Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (200)

Savaş olsun:

Umarım Türkiye savaşa girer ve biz kürtlerde bağımsızlığımızı ilan ederiz. .

12
68
yanıtYanıtla
Bozoklu haluk:

Söz size sallama kol saati vereceğiz.

yanıt2
yanıt0
Bozoklu haluk:

Ulan salak savaş olursa sen kalırmısin.

yanıt4
yanıt1
mervan:

kendi adına konuş hain bizde kürdüz devletimizin ve müslümanların yanındayız merak etme sizin gibileride devletimiz aradan çıkarır savaş olursa nereye kaçacaksınız

yanıt15
yanıt11
Kürtüm ama pkkli degilim:

Sizin yuxunuzden suriyeye surelmeyelim..ermeniler gibi

yanıt4
yanıt2
Neo:

Siz zaten bağımsızsınız, sizi bağlayan kimse yok, çekip gidebilirsin, mümkünse bir daha gelmemek üzere. Bu arada bu gün buraya yazdığın cümleyi, hani olmaz ama, olursa savaş çıktığında da söyesene. . .

yanıt0
yanıt0
cengizzz:

suriye topraklarını 1 metre ihlal edinde bakın o 18 tane uçağı kuş gibi nasıl düşürüyorlar :D

14
40
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ HAREKET:

TÜRK MİLLETİNE SESLENİYORUZ. . SİLAHLANIN. . MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE OLDUĞU GİBİ SİLAHLANMALIYIZ GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ İÇ DÜŞMANLARIMIZ (KÜRTLER) VE DIŞ DÜŞMANLARIMIZ KUYUMUZU KAZMAYA ÇALIŞIYOR ÜLKEMİZDE YAŞAYIP SİNSİCE HAİNLİK YAPAN KÜRTLERİN GERÇEK YÜZÜNÜ ANLATTIĞIMIZDA BİZE IRKÇI DİYENLER ŞU KÜRTLERİN YORUMLARINI OKUYUNDA ASIL KİM IRKÇIYMIŞ GÖRÜN. TÜRKMENLERE ETMEDİKLERİ HAKARET KÜFÜR KALMAMIŞ BUNDAN GAYRI İÇ SAVAŞ ÇIKSIN DİYE DUA EDECEĞİZ

17
36
yanıtYanıtla
KÜRT:

BU SEFER TÜRKİYE KAZANMAYACAK :)

yanıt7
yanıt31
musa dunya:

onlar kürtler değil kürt kimliği arkasına saklanmış ajanlar pkklılar kürtler pkklı değildir.

yanıt11
yanıt2
Tüm 200 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title