Haberler

Sınıra Yürüyen Gruba Müdahale

Şırnak’ın Cizre ilçesinde IŞİD’in saldırısını protesto için Suriye sınırına yürüyen gruba güvenlik güçleri müdahale etti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde IŞİD'in saldırısını protesto için Suriye sınırına yürüyen gruba güvenlik güçleri müdahale etti.

Cizre'de IŞİD'in Kobani'ye saldırıları protesto etmek için DBP ilçe binası önünde bir araya gelen grup, Suriye sınırına yürüyüş düzenledi. Sınıra doğru yürüyüşlerine devam eden grubun önünü askerler zırhlı araçlarla kesti. Grup askerlere rağmen ilerlemek isteyince asker önce uyardı ardından da havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Kalabalık dağılmayınca askerlere takviye olarak olay yerine polis ekibi sevk edildi. Sınıra doğru tekrardan yürüyüşe geçen kalabalığa polis ve askerler gaz bombaları ile müdahale etti. Kalabalıktan güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteylleri atıldı. Çıkan olaylarda yaralanan bir kişi hastaneye kaldırılırken, gruptakilerden bazıları sınırın diğer tarafına geçti.

Sınırın her iki tarafında bulunan kalabalığın bekleyişi devam ederken, güvenlik güçleri sınır boyunda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Öte yandan ilçe merkezinde ise YDG-H'liler bütün yollara barikatlar kurup yolları trafiğe kapattı. YDG-H üyeleri yoldan geçen bir araçta bulunan bir kişiyi yaralayıp aracı kullanılmaz hale getirdi.

İlçe merkezi ve sınırdaki gergin bekleyiş devam ediyor. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Kobani Suriye Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title