Haberler

Sınır Kapısında 1 Milyon TL'lik Uyuşturucu Madde ve İlaç Ele Geçirildi

Gümrük Muhafaza ekipleri, Gürbulak Gümrük Kapısı’nda son bir ayda yaklaşık 1 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ve ilaç ele geçirdi.

Gümrük Muhafaza ekipleri, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda son bir ayda yaklaşık 1 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ve ilaç ele geçirdi.

İran'dan Türkiye'ye gelen İran uyruklu bir yolcunun valizi ve sırt çantası, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda X-Ray cihazında taramaya alındı. Yolcunun sırt çantası temiz görünmesine rağmen valizinde fark edilen yoğunluk, Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne bildirildi. Sırt çantasının kendisine ait olduğunu, valizin ise o sırada pasaport giriş işlemi yapmakta olan başka bir şahsa ait olduğunu belirten yolcu, ekipler tarafından pasaport işleminden sonra refakate alındı. Valizin sahibi olduğu iddia edilen yolcu, alması gereken eşyaları olduğunu ifade ederek İran'a kaçmak amacıyla geliş tüneline doğru yönelince muhafaza memurları tarafından engellendi. Şüpheli valiz, sırt çantası ve refakate alınan yolcu ise gerekli arama işlemleri yapılmak üzere Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne götürüldü. Narkotik dedektör köpeği Aika'nın tepki vermesi üzerine valiz incelemeye alındı. X-Ray tarama sisteminde yoğunluk görülen valizin kumaş kısımları kesilerek detaylı arama gerçekleştirildi. Valizin iç bölmelerine zulalanan beyaz renkli toz halindeki maddenin metamfetamin olduğu anlaşıldı. Plaka halindeki kenarlıklardan çıkarılan 2 kilo 420 gram ağırlığındaki maddenin tahmini piyasa değerinin 290 bin 400 TL olduğu tespit edildi.

Gümrük Muhafaza ekipleri, son bir ayda Gürbulak Gümrük Kapısı'nda üç ayrı yakalama olayı gerçekleştirdi. Bu üç olayda toplam 8 kilo 220 gram metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ile 3 bin 580 adet ilaç ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen maddelerin piyasa değerinin 990 bin 353 TL olduğu belirlendi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürbulak Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title