Haberler

Sınıfların İyilik Yarışı Sürüyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi"ye 20 bin 94 yetim çocuğa sponsor olundu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi"ye 20 bin 94 yetim çocuğa sponsor olundu.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıllarda başlatılan proje Anadolu'nun dört bir yanından büyük destek görüyor. İHH Genel Merkezi Yetim Komisyonu, okullarda sunumlarını sürdürürken projeye katılan okullarda sponsor olunan yetim sayısı da artıyor.

Bu kapsamda İstanbul'un çeşitli ilçelerinde sunumlarını gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi ekipleri, 2016-2017 eğitim döneminde Çekmeköy Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu, Çekmeköy Ekşioğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatma Talip Kahraman Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Tuzla Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi öğrencilerine projeyi anlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen yetim birimi görevlilerinden Yasin Çimen, öğrencilerin kardeşlik ve fedakarlık üzerine hassasiyet kazanmaları, yetim kavramı ve kıymetini anlayabilmeleri için bu sunumları yaptıklarını belirterek, "Öğrenciler projeye tamamen gönüllülük esasıyla destek veriyorlar. Projemiz ayrıca 80 ilde yapılıyor ve 8 bini aşkın okul projeye katılım sağlıyor. 30 bin sınıf ve 1 milyon öğrencinin destek olduğu projede, 56 ülke ve bölgeyle birlikte 20 bin 94 yetim çocuk sponsorluk sistemimizle hayata hazırlanıyor." ifadelerini kullandı.

Vakfın öncülüğünde 2013'ten bu yana devam eden proje, Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığınca destekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çekmeköy İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title