Haberler

Sinemanın Sempatik Yüzü Ethel Mulinas

Güncelleme:

Ethel Mulinas sahnelerin ve ekranın sempatik yeni yüzü herşeyi, herkesi arkasına alarak oyunculuğu meslek olarak seçti.

Şu sıralar ekranların sevilen dizilerinden 'Huzur Sokağı' na Şennur karakteri ile başlayan oyuncu Ethel Mulinas, dur duraksız 3 oyunda rol alarak hem tiyatro hem televizyon ve aynı zamanda Mayıs ayında vizyona girecek Ferhan Şensoy'un başrolünde oynadığı 'Muhalif Başkan' sinema filmiyle karşımıza çıkıyor.

Tiyatro Kare 'Leyla'nın Evi', İstanbul Kumpanyası 'Karman Çorman' ve 'İstanbul ve Aşk' müzikalindeki rolleri ve 'Huzur Sokağı' dizi çekimlerinin arasında mekik dokuyan sempatik oyuncu, komik yüzünün yanı sıra, oyunculuktaki yeteneğini de yıllar içinde ispat etmek için birçok badirelerden geçip sonunda isteğine ulaşan bir kadın.

1973 yılında 2 kg olarak geldiği dünyaya karşı ilk savaşını açan Ethel Mulinas, çocukluğunda karar verdiği oyunculuk eğitimi almasına karşı çıkan ailesinin sözünü dinleyerek vazgeçmiş gözüktü ve iyi eğitimler aldı. Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü 2. olarak bitirmesine, İngilizce, İspanyolca, Fransızca dillerini ana dili gibi konuşmasına ve ailesinin kariyer planı ile Aile şirketi yöneticiliği ve fabrikaların başına geçeceği düşünülen bir isimdi.

O ise zor bir yolculuğu oyunculuğu tercih etti. Yıllar sonra bir evlilik yapmış olsa da bir zamanların okul ve amatör heyecanı diyerek kocasını ve babasını bu duruma ikna edip, ama aslında tiyatro aşkından asla vazgeçmeyerek, gizlice katıldığı tiyatro kursundan sonra çıktığı Can Doğan'ın yönettiği 'Zerrin' oyunuyla sahneye adım attı. Oyunu izlemeye gelen cast direktörünün kendisini beğenmesi ve ilk dizi oyunculuğuna başlaması ve ardından 2006 yılında Med Yapım Akademi'de Haldun Dormen'den oyunculuk, Yıldız Tunbul ve Serpil Günseli'den şan dersleri almasının ardından profesyonel oyunculuk hayatına böylece başlamış oldu. Med yapım Akademi mezuniyet oyunu olarak ''Amphtrion'' u izlemeye gelen Fatih Aksoy kendisini çok beğendi ve dizi teklifinde bulundu.

Ethel Mulinas, sırasıyla; Kaptan, Emret Komutanım ve Teyzanne, Huzur Sokağı isimli Tv dizileri, Hisseli Harikalar Kumpanyası, Dün Gece Yolda Giderken Komik Bir Şey Oldu, Leyla'nın Evi, Karman Çorman, İstanbul ve Aşk adlı tiyatro oyunları, AROG, Yedi Kocalı Hürmüz ve son olarak da yeni vizyona girecek olan Muhalif Başkan sinema filmlerinde rol almıştır.

Artık kendini ispatlamış ve ailesine de kanıtlamıştır. Çocukluğunda oyunculuk yapmasını istemeyen babası onun en büyük destekçisi ve en sadık izleyicisidir. Evet, o azimle, ailesine karşı bu savaşı büyük bir farkla kazanmıştır. Azimle, aşkla sevdiği mesleği yapmak için her şeyi, herkesi arkasına alarak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ferhan Şensoy Med Yapım İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title