Haberler

Sındırgı'nın İlk Diplomalı Terzisi

Sındırgı'da 62 yaşındaki terzi Sait Karaşahin, ilçede diplomalı terzi diye anılıyor.

Sındırgı'da 62 yaşındaki terzi Sait Karaşahin, ilçede diplomalı terzi diye anılıyor.

İlçede 47 yıldır terzilik yapan Karaşahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada 1973'te İstanbul Terzilik Tekamül Enstitüsü'nden terzilik diploması aldığını belirtti.

Mesleğe ilk başladığında tek bir makine ile çalıştığını ifade eden Karaşahin, daha sonra işleri büyüttüğünü ancak günümüzde hazır giyim sektörünün büyümesiyle mesleğin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Eskiden terziliğin önemli bir meslek olduğunu ifade eden Karaşahin, İstanbul Terzilik Tekamül Enstitüsü'nden terzilik diploması aldığı için ilçede kendisine "diplomalı terzi" dendiğini, bundan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Terziliğe ilk başladığında 6-7 ay çıraklık yaptığını daha sonra İstanbul'a gittiğini anlatan Karaşahin, şöyle devam etti:

"1974'e kadar kalfalık yaptım aynı zamanda 1973'te İstanbul Terzilik Tekamül Enstitüsü'nden terzilik diploması aldım. 1977'de Sındırgı'ya terzi dükkanı açtım. O zamandan beri kendi dükkanımı işletiyorum. Önceleri gözde olan terzilik mesleği ile geçinen binlerce aile vardı. O zamanlar terzilik büyük bir sanat. Ondan sonra hazır giyim çıkınca bu meslek ölmeye başladı. Şimdi yılda 8- 10 tane elbise ancak dikiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Sındırgı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title