Haberler

Sındırgı'da Turist Kafilesine Sıcak Karşılama

Güncelleme:

Termal Turizm alanında önemli bir aşama kaydeden Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde doğallık ve samimiyet turizmle buluşuyor.

Son günlerde termal ve ekoloji turizmi sahil turizmine göre daha gözde bir hale geldi. Özellikle büyükşehirlerde trafik ve gürültüden uzaklaşmak isteyenlerin ve tatillerini stresten uzak, doğal güzelliklerin ön planda olduğu ve samimi bir ortamda geçirmek isteyenlerin adresi Sındırgı ilçesi oldu.

Yükselen termal tesislerin yanında Sındırgı Belediyesi tarafından turizme destek amaçlı yürütülen projeler ilçeye gelen ziyaretçilerin takdirini topluyor. Hanımeli çarşısı ile birlikte hanımların istihdama karışması sağlanırken geliştirilen projeler ile de ilçeye gelen ziyaretçilere doğal ve samimi bir ortam hazırlanıyor. Sındırgı Belediyesi ve vatandaşlar el birliği ile ilçede turizme yeni bir yön veriyor.

"Doğal ortam ve Samimiyet Turizmle Buluşuyor "

Sındırgı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ile faaliyete geçirilen Kınık mahallesindeki taş değirmende üretilen unlar, farklı kırsal mahallelerde köy ekmeği, otlu sini ve pideye dönüştürülerek ilçeye gelen ziyaretçilere sunuluyor. Benzer bir örneği Çaygören mahallesi sakinleri tarafından gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinin imece usulü yaptıkları ekmekler, otlu siniler ve odun ateşinde semaverde demlenen çay turist kafilesinin büyük beğenisini topladı. Ziyaretçiler hem doğal ortamın tadını çıkardılar, hem de köylülerle birlikte ekmek pişirdiler.
Sındırgı Belediyesi tarafından verilen rehberlik hizmetinden çok memnun olduklarını belirten kafile ilçenin gerçekten görülmeye değer, samimi insanları ile doğallığını kaybetmeyen, huzurlu bir tatil için güzel bir adres olduğunu söyledi.

İlçeyi ziyaret eden turist kafilesinin rehberi Nurcan Öztürk ise" Doğal güzellikleri ve termali ile Sındırgı gerçekten görülmeye değer bir yer. Turizm alanındaki gelişmeler, belediyenin yürütmüş olduğu çalışmalar gerçekten belli oluyor. Ama bizi şaşırtan ve gerçekten mutlu eden bir hadise var. İlçeye geldiğimizde Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın ve ekibinin bizleri samimi bir şekilde karşılamaları çok hoşumuza gitti. Ayrıca belediyenin hanımları destekleyerek, istihdama ve turizme kazandırması da takdire değer bir proje. İlçeyi gezdik dolaştık. Termalinden doğal güzelliklerine kadar. Bunun yanında şehitlikleri gezdiğimizde anlatılanlar ile Kurtuluş Savaşı'nın ve Kuva-yi Milliye'nin izlerini gördük ve o günleri hafızalarımızda canlandırdık. İnsanları çok sıcak. Samimi ve doğal bir ortam var. Yabancılık çekmiyorsunuz. Yörük kültürünü de böylece yaşamış olduk. Fırının önünde ekmek pişirdik, o samimi ortamı yaşadık. Yağcıbedir halılarını da söylemeden edemeyeceğim. Onlar da ayrı bir güzellik. Bu muhteşem karşılamadan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Doğallık, samimiyet ve huzurlu bir tatil arayanların mutlaka görmesi gereken bir ilçenin de Sındırgı olduğunu düşünüyorum."sözleri ile duygularını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sındırgı Termal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title