Haberler

Sındırgı'da Leylek Yuvalarına Bakım

EGE Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, leyleklerin soylarını sürdürebilmeleri için, Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nin kırsal mahallelerindeki leylek yuvalarına sonbahar bakımı yaptı.

EGE Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, leyleklerin soylarını sürdürebilmeleri için, Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nin kırsal mahallelerindeki leylek yuvalarına sonbahar bakımı yaptı.

Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde oluşturulan ekip Sındırgı'nın İbiller, Küçükbükü, Karakaya, Alacaatlı, Kozlu, Mandıra, Pürsünler ve Çaygören kırsal mahallelerinde bulunan leylek yuvalarında sonbahar bakımı yaptı. AK Partili Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve İlçe Kaymakamı Avni Oral'ın desteğiyle 2008-2009 yıllarında "Elektrik çarpmasın, leylekler yanmasın" sloganıyla bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Sıkı, elektrik direklerinin üzerine konulan platform sayesinde leyleklerin çarpılarak ölmekten kurtarıldığını belirtti. Leyleklerin ilkbaharda yuva malzemesi olarak getirdikleri balya ipi, naylon poşet ve ağ gibi malzemelerin yavru leyleklerin ayak, bacak, kanat ve hatta boğazlarına dolanarak zarar verdiğini belirten Sıkı, "Bu gibi durumlar 100 yavrudan 6'sının ölmesine neden oluyor, yuvaları bunlardan temizleyerek sakatlıkları ve ölümleri azaltmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan leylek yuvalarının altına ve kenarlarına yapılan serçe yuvaları da platformun dengesinin bozulmasına yol açıyor. Bu yuvaların kışın yağmur ve kar yağışıyla birlikte elektrik tellerine düşmesi yangına neden olabliyor. Bu nedenle hem leylek yuvalarının hem serçe yuvalarının temizlik ve bakımını yapıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Sıkı leylek neslinin devam etmesi için yuvaların bulunduğu mahallelerdeki vatandaşları dikkatli olmaları, balya ipi, misina, naylon ip ve poşetleri çevreye atmamaları konusunda uyardı, platformların ve yuvaların sonbahar temizliğinin önemine dikkat çekti.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Balıkesir Karakaya Sındırgı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title