Haberler

Sındırgı'da Ağaçlar Kitap Açtı

Güncelleme:

İlklerin gerçekleştirildiği ve Sosyal Belediyecilik anlayışının ön planda tutulduğu Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde örnek bir projeye daha imza atıldı.

İlçede bir ilk olarak 22-26 Mayıs tarihleri arasında Kitap Fuarı ve Kültür Şöleni gerçekleştiriliyor.
27 Yayın evi ve 25 birbirinden değerli yazarın katılımı ile gerçekleştirilecek fuar 22 - 26 Mayıs Tarihleri arasında 10.00-20.00 saatleri arasında açık kalacak. Yaklaşık 4000 çeşit ve 80.000'e yakın kitabın yer alacağı fuar kapılarını kitapseverlere açtı. Fuar kapsamında Öğretmenevi bahçesinde bulunan ağaçlar da kitap açtı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın da katılımı ile minik öğrenciler ağaçlardaki kitapları toplayarak okumaya başladılar.

Okumak Özgürlüktür Dediler, Önce Güvercinler Sonra Yazarlar Uçuşa Geçti

Sındırgı Kitap Fuarı ve Kültür Şöleni kapsamında kitap açan ağaçların meyveleri toplandıktan sonra "Okumak Özgürlüktür" sloganı ile güvercinler gökyüzüne salındı. Yamaç Paraşütçülerinin yeni gözdesi Sındırgı'da fuar kapsamında düzenlenen adrenalin etkinliği ile de bu sefer yazarlar ve başkan Yavaş uçuşa geçti.
Yaylacık atlayış tepesinden paraşüt ile şehrin semalarına süzülen yazarlar"Uçmak Gibi Okumak Da Özgürlüktür mesajını verdiler.

İlk defa atlayış gerçekleştiren başkan Yavaş" Sındırgı'mızda ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Büyükşehirlerde bile nadir rastlanacak Kitap Fuarı ilçemizde hayat buluyor. Bir fuardan ziyade yazarları okuyucular ve okullarımızla buluşturuyor, söyleşiler konferanslar düzenliyoruz. Çeşitli etkinliklerle de bu haftayı bir şölene dönüştürüyoruz. Aynı zaman da bugün de sıra dışı bir etkinliğe imza attık. Yazarlarımız ile birlikte Sındırgı semalarında süzülmenin heyecanını yaşadık. Sındırgı mutluluğun, huzurun ve doğanın buluştuğu bir yer. Doğal Şehir Sındırgı sloganı ile çıktığımız yolda Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, kamu kurumlarımız ile birliktelik içerisinde bir çok projeye imza atarak sosyal belediyeciliği, sosyal devlet anlayışını vatandaşlarımıza yayıyoruz. Kitap fuarımızı mutlaka ziyaret etmeli kitap kokusunun yoğun olduğu bir atmosferi keşfetmelisiniz." Dedi.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilecek Kitap Fuarı ve Kültür Şöleni yazarların imza günleri ve konferansları ile renklenecek. Balıkesir Eğitimi Nitelikli Geliştirme Projesi kapsamında; Balıkesir Valiliği, Sındırgı Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sponsorlar işbirliği ile gerçekleşecek fuar çok sayıda kitapseveri bir araya getirecek. Fuar boyunca her akşam 21.00 da farklı yazarların katılımı ile gerçekleşecek konferanslar ile ilçe de adeta Kültür Şöleni yaşanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ersin Yazıcı Balıkesir Sındırgı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title