Haberler

Sındırgı Belediyesi Yeni Hizmet Binasında İlk Toplantılar Gerçekleşti

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yeni belediye hizmet binasında ilk toplantılar gerçekleştirildi.

Meclis toplantı salonu olarak dizayn edilen salonda ise ilk toplantılar gerçekleştirildi. İlk olarak Haziran ayı olağan meclis toplantısı, hemen akabinde mahalle muhtarları toplantısı gerçekleştirildi. Meclis ve muhtarlar toplantısı sonrasında mahalle muhtarları ve meclis üyelerine hizmet binası gezdirilerek detaylı tanıtım yapıldı. Ortak kanaat ise binanın kullanılabilirliği oldu. Toplantılara AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş de eşlik etti.

" TÜRKÇE HARİCİ İSİM KULLANMAK YASAKLANDI"

Sındırgı Belediye Haziran ayı olağan meclis toplantısında Türkçeyi korumak ve kullanımını düzenlemek adına yeni açılacak dükkanlara Türkçe isim şartı getirildi. Yabancı isim kullanmak isteyenler ruhsat alamayacak. Mevcut dükkânlarda ise isim değişikliği nedeniyle ortaya çıkan ruhsat değişikliğinden ücret alınmayacağı belirtildi.

Toplantılar sonrasında açıklama yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"Belediye Hizmet binamızı her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde dizayn ettik. Şimdi de ilk toplantılarımızı gerçekleştirdik. Nerden nereye geldik. Çok şükür geldiğimiz nokta ortada. 2004 yılında işe belediye binamızı tadile ederek başlamıştık. O zaman malzemelerimizi tamamlamak için farklı kurumlardan eski banko ve masaları almıştık. Şimdi ise kalemine varana kadar sıfır malzeme ve son teknoloji ile donatılmış bir bina içerisindeyiz. Rabbime hamdolsun. Memleketimize, insanlarımıza kalıcı eserler kazandırmak kadar güzel bir şey yok. Hayırlı uğurlu olsun. Bakın artık toplantılarımızı çok rahat yapabiliyoruz. Masa sandelye ile uğraşmaya, perde çekmeye gerek yok. Her şeyi ile tam donanımlı toplantı salonlarımız var. Sizlerle birlikte bundan sonra hızlı bir şekilde hizmete devam edeceğiz. Özellikle sosyal belediyeciliği, şeffaflığı en üst seviyeye taşıyacağız. Ayrıca meclis üyelerimizle birlikte güzel bir karar aldık bugün. Türkçe isim olmayan işletmeler artık ruhsat alamayacak. Mevcutlar ise isim değişikliği talep ederlerse ücret ödemeyecekler."dedi.

CHP meclis üyesi Tuna Demir de meclis toplantısı sonrasında binayı detaylı şekilde inceleyerek"Belediye Başkanımız sağolsun meclis toplantısı sonrasında bizlere belediye binasını gezdirdi. Gayet güzel olmuş Sındırgı'ya hayırlı uğurlu olsun. Ben çok beğendim, meclis üyesi arkadaşlarım da çok beğendi. İnşallah uzun yıllar Sındırgı'mıza hizmet eder. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."şeklinde açıklamalarda bulundu.

"MUHTARLAR İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU "

Meclis ve Aylıkmuhtarlar toplantısı sonrasında belediye ve kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar yemeğine geçildi. Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen yemeğe İlçe kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Yavaş Ak Parti Sındırgı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title