Haberler

Sincan Cezaevindeki Cinayet Davası

Cinayetten tutuklu kişinin Sincan Cezaevinde öldürülmesine ilişkin, aynı koğuşta kaldığı 3 zanlı hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Cinayetten tutuklu kişinin Sincan Cezaevinde öldürülmesine ilişkin, aynı koğuşta kaldığı 3 zanlı hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Burçin Aral, Ümit Yavuz Yalçın ve Ferdi Yılmaz ile maktul Kürşat Avcu'nun yakınlarıyla tarafların avukatları katıldı.

Sanık Yalçın, savunmasında yaşananlardan pişmanlığını dile getirdi. Olayın gerçekleştiği koğuşta 2-3 aydır kaldığını anlatan Yalçın, Aral'ın devamlı Avcu'yu getir götür işlerinde kullandığını öne sürdü. Yalçın, olaydan bir gün önce Aral'ın Avcu'dan çay istediğini ve çay geç gelince yumruk attığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Burçin, ertesi gün 'Ben bunu öldüreceğim' dedi. Gece 24.00 sıralarında aynı koğuştaki Ömer Ağırdil'e Kürşat'ı çağırmasını söyledi. Kürşat kabine girdiğinde Burçin koluyla boğazını sıktı. Ferdi araya girdi, 'Sen manyak mısın? Öldürecek misin?' dedi. Burçin de 'Zaten öldürmek istiyorum, yaklaşırsan seni de keserim' dedi."

Avcu'yu nasıl öldürdüklerini anlatan Yalçın, Aral'ın, Ömer Ağırdil'e, maktulün vücuduna sapladığı cam parçasını verdiğini söyledi. Burçin Aral'ın camı verdikten sonra Ömer Ağırdil'e, "Parmak izin geçti. Ailene söyle bana para yatırmazsa, seni de yakarım" dediğini ileri süren Yalçın, Avcu'nun ölmesinin ardından koğuşa diğer mahkumları çağırdıklarını belirtti.

Daha sonra Burçin Aral'ın yaptığı yemeği birlikte yediklerini söyleyen Yalçın, Aral'ın, koğuşta kalan Ömer Ağırdil, Umut Taşdemirler ve Gürkan Malkan'a, "Görevliler sizi kelepçe takıp, hücreye atmasın diye gösteriş için meydanda rehin alacağız. Korkmayın, birbirimizi vurmayacağız. Rehin alma anlaşmalıdır" dediğini savundu.

Ardından Aral'ın kırdığı camları Ferdi Yılmaz ile kendisine verdiğini ve kabinden çıktıklarını aktaran Yalçın, şöyle devam etti:

"Burçin, Kürşat'ın kanıyla duvara, 'Her canlı ölümü tadacaktır' yazdı. Bir kağıda da yazı yazarak cesedin üstüne koydu. Saat 05.00 gibi memurları çağırdı. Hava ağarmak üzereydi. Burçin'in söylemesi üzerine ben Umut Taşdemirler'i, Ferdi ise Ömer Ağırdil'i rehin aldı. Memurlarla konuşuyordu. Memurlara 'Cinayet oldu, gelin alın lan' dedi. Daha sonra kurumun birinci müdürü koğuşa geldi. Burçin, 'Cinayet oldu' dedi. 'Gencecik çocuğa niye kıydın' diye müdür söylenince, üzerine yürüdü, ardından memurlar bizi hücreye attılar."

Yalçın, "Burçin Aral'ın, çok kişiyi dövdüğünü, ancak şikayetlere rağmen idarenin görmezden geldiğini" ileri sürdü.

- "Beni günah keçisi yaptılar"-

Sanık Ferdi Yılmaz ise olaydan 2-3 gün önce koğuşa geldiğini bildirdi. "Olayın, Yalçın'ın anlattığı şekilde gerçekleştiğini" kaydeden Yılmaz, "Kürşat'ın bileklerini Burçin, boğazını Ümit kesti" ifadesini kullandı.

Pişman olduğunu dile getiren Yılmaz, olayla ilgisinin olmadığını ileri sürdü ve "Mahkemenin adaletine sığınıyorum" dedi.

Sanık Burçin Aral ise savunmasında, "Beni günah keçisi yaptılar. Ferdi'nin suçu yok, olayı Ümit'le beraber yaptık" diye konuştu.

"Kürşat'la aramızda bir husumet yoktu. Üzerime çay dökünce bu olaylar yaşandı" diyen Aral, koğuş ağası olmadığını, bunun filmlerde kaldığını, kimseyi tehdit etmediğini ve "rehin almanın da anlaşmalı olduğunu" söyledi.

Duruşmada daha sonra olay sırasında koğuşta kalan Ömer Ağırdil, Ahmet Karakaya, Gürkan Malkan ve Ramazan Malkan ile maktul Avcu'nun annesiyle kardeşleri "müşteki" olarak dinlendi.

Avcu ailesinin fertleri sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek müdahillik talebinde bulundu. Ağırdil, Karakay ve Malkan kardeşler olaya ilişkin gördüklerini anlattı.

Bazı cezaevi görevlilerinin de tanık olduğu duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Gürhan Özok'un da talebi doğrultusunda sanıkların tutukluluklarının devamına ve Avcu ailesinin fertlerinin davaya müdahilliğine karar verildi.

Duruşma, olay sırasında koğuşta bulunan, iddianamede sanıklarca rehin alındığı kaydedilen ve "müşteki" olarak gösterilen Umut Taşdemirler'in ifadesinin alınması için Karabük Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına karar verilerek ertelendi.

İddianamede sanıkların "Kürşat Avcu'yu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Kamu malına zarar verme" ve "Silahla tehdit" suçlarından da cezalandırılmaları isteniyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yavuz Yalçın Sincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title