Haberler

Şimşek: Key Hesapları Konusunda Kimsenin Şüphesi Olmasın

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 'Konut Edindirme Yardımı (Key) Hesapları Konusunda Kimsenin Zerre Kadar Şüphesi Olmasın. Bizim Tüm Derdimiz, Hak Edenin Hak Ettiği Kadar Parasını Almasıdır' Dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ''Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesapları konusunda kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Bizim tüm derdimiz, hak edenin hak ettiği kadar parasını almasıdır'' dedi.

Şimşek, FİSKOBİRLİK Entegre Fındık İşleme Tesisleri (EFİT) AŞ Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, KEY ödemelerinin 2 ay uzatıldığı, ödemelerin ne zaman yapılacağı sorusu üzerine ''1980'li ve 1990'lı yıllarda bu ülkede çeşitli hükümet kararları doğrultusunda vatandaşlar ve işverenlerden kesintiler yapılmış ve bunlar kaybolmuş. Biz göreve geldikten sonra 14 katrilyon lira nema ödedik. Başkaları alıp kullanmıştı ve biz o imkanı kullanıp iade ettik. KEY hesapları da böyle bir durum'' diye konuştu.

KEY ödemeleri için tamamen teknik sebepten dolayı 2 ay uzatma istendiğini anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

''Ama bu durum, uzatma zamanının tümünün kullanılacağı anlamına gelmiyor. Yasal olarak bu hak vardı ve teknik sebeplerle benden talep edildi. Aslında Sosyal Güvenlik Kurumundan gelen bilgi eksiklikleri söz konusu olduğu için 'bunları da tamamlayalım, herkese hakkını verelim' gibi bir kaygı vardı. Şimdi o listelerin tamamlanmasını bekliyoruz. Bir hafta veya 3 gün sonra Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili bilgilerin tümünü aktarırsa ödemeye başlarız. 1987'den bugüne istatistik yapmamışsınız, son noktaya gelmişsiniz, 1 ay gecikti diye yaygara koparmamak lazım. Ama illa bu iki aylık süreci beklemek zorunda değiliz. Yakın zamanda bize listeler gelirse hemen öderiz.

Bugün Hazine'nin nakit hesabında 19-20 milyar YTL var. Bu devletin vatandaşa olan bir yükümlülüğüdür. Zamanında birileri bunu toplamış. Biz başkalarının yaptığı hataları sürekli düzeltmekle meşgulüz. Sosyal güvenlikte, zorunlu tasarrufta, KEY ödemelerinde de böyle. Birileri batırmış biz onları geri ödüyoruz. KEY hesapları konusunda kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Bizim tüm derdimiz, hak edenin hak ettiği kadar parasını alması. İşin mali yönüyle ilgili Hazine'den kaynaklanan bir durum yok. Bunu zaten ödeyeceğiz. Bunun için bir kaynak sorunu yok. Bu durumun bizimle ilişkilendirilmesini doğru bulmuyorum.''

Bakan Şimşek, bir gazetecinin, yerel basını da ilgilendiren Kamu İhale Yasa Tasarısıyla ilgili sorusuna yanıt verirken de, yerel basının sesini kesme gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title