Haberler

Simlâ Sunay ile Harikalar Diyarına Mimari Bir Yolculuk

Güncelleme:

Mimar ve çocuk kitapları yazarı Simlâ Sunay, çocukları "mimarlığın" harikalarıyla buluşturuyor.

Sunay'ın, Gümüşlük Akademisi Arnavutköy tarafından, Çekmeköy'de Özel Ütopya Okulu'nda düzenlenen "Çocuk ve Mimarlık Atölyesi"; 2 Mart'ta başlıyor!

Çocuklara küçük yaşlardan başlayarak sanatı, çok boyutlu ve görsel düşünmeyi sevdirmenin gerekliliğine inanan Simlâ Sunay; bu amaçla oluşturduğu resim ve öykü atölyelerinin yanına "Çocuk ve Mimarlık Atölyesi"ni de ekliyor. Gümüşlük Akademisi Arnavutköy tarafından düzenlenen bu ilginç atölye çocukları; farklı dönemlere, farklı ülkelere, farklı mimarlık anlayışlarına doğru renkli, öğretici, bilgilendirici ve eğlenceli bir yolculuğa çıkartıyor.

Labirent, mekân, taş, köprü, ağaç, park, deniz, köşk… Mimar Dedalus'dan Mimar Sinan'a, Mimar Antonio Gaudi'den mimar Seyfi Arkan'a, usta mimarların başyapıtlarından, eserlerinden, yapılarından örnekler… Çeşitli malzemelerle çizim, tasarım ve üç boyutlu uygulamaların yapılacağı "Simlâ Sunay'la Çocuk ve Mimarlık Atölyesi"nde; her hafta büyük bir mimarın ustalığında yeni tasarımlar yapılacak. Bu renkli olduğu kadar coşkulu atölye, çocuklara; sanat, renk, tasarım, düşünce ve yeniden üretme yolculuğunda harika zaman geçirme fırsatı sunacak.

Büyüklerin de kıskançlıkla bakacağı "Simlâ Sunay'la Çocuk ve Mimarlık Atölyesi"; 2 Mart 2014, Pazar günü başlayacak. 7-12 yaş arası çocukların katılımıyla, 4 hafta boyunca her Pazar günü 12:00-14.00 saatleri arasında, yalnızca çocuklara özel bir mekân olan Özel Ütopya Okulu'nda gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Arnavutköy Çekmeköy Gümüşlük Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title