Haberler

Simav Ovası Göle Döndü

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde yaklaşık 3 aydır etkisini sürdüren sağanak yağış ile kar erimeleri, verimli toprağıyla ünlü Simav Ovası'nı sular altında bıraktı.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde yaklaşık 3 aydır etkisini sürdüren sağanak yağış ile kar erimeleri, verimli toprağıyla ünlü Simav Ovası'nı sular altında bıraktı. Sel suları yüzünden taşan Simav Çayı, içinden geçerek hayat verdiği Simav Ovası'nı göle çevirdi.

Simav'da etkisini sürdüren yağış ve sel suları Simav Ovası'nı sular altında bıraktı. Zararın yoğun olduğu Gölköy'ün muhtarı Mehmet Türk, geceleri uyku uyuyamadıklarını ve sabaha kadar nöbet tuttuklarını söyledi. Sel sularının önceleri 18 bin 500 dekarlık kurutulmuş göl arazisi üzerinde etkili olduğunu vurgulayan Türk, son günlerde 20 bin dekarı aşkın ekili alanın sular altında kaldığını belirtti. Türk, "Sel suları sadece ekili alanlarımızı tehdit etmiyor. Ev ve bazı tarımsal işletmeleri de tehdit etmeye başladı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Durumu Kaymakamlığa bildirdik. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri geldi ve yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Yetkililerden zararımızın giderilmesi için yardım bekliyoruz" dedi.

Aynı durumun gelecek yıllarda da yaşanmaması için Hamzabey bölgesinde de yeni bir kanal açılarak suların daha kısa sürede boşaltılması gerektiğini dile getiren Türk, "Sular altında kalan alanın yeniden ekilebilmesi mümkün değil. Bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarımızın ertelenmesi istiyoruz. Ayrıca yeniden ayağa kalkabilmek için faizsiz kredi talebinde bulunuyoruz. Bu durum bölgede en aşağı 5 bin 500 çiftçi ailesini etkiler. Durum öyle sanıldığı gibi basit bir zarar ziyan değil. Sorunumuza en kısa sürede çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. - Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Türk Kütahya Simav Göle Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

ali vali simavlı:

gölü kurutursan olacağı bu doğayı boz sonra mızıklama muhtarcığım cesaretiniz ve doğaya saygınz varsa tekrar göl oluşturun

3
2
yanıtYanıtla
mustafamobilWeb@haberler.com:

Simav golu kurutul du bacede dometes biber yetismiyor yazin kurak giden hava 23-5 koy kasaba nin isini bozmus olabilir ama kova simav ve koylulerin isi 1960 dan beri ekmek her yil kuculerek hic kalmadi 100000- 150000 kisi goc etti

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Selamun Aleyküm kiymetli hemserilerim ! Simav arazisinin verimi düstü. Bu dogru . Tek cözüm araziyi ozellestirmek. Yillardir devam eden erozyon ile Bogazköy tarafi doldu. Bunun icin erozyon onlenmeli ve Hamzabey tarafindan bir tahliye kanali acilmali. Bu araziden 12 köy ekmek yiyor. Tekrar göl olsun demek bekara kari bosamak gibi kusura bakmayin.

0
0
yanıtYanıtla
adnan mete:

Golu geri istiyoruz 80000 simavli golu istiyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title