Haberler

Simav 4. 9'la Sallandı

Güncelleme:

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde halk, gece yarısı meydana gelen depremle sarsıldı.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde halk, gece yarısı meydana gelen depremle sarsıldı. Richter ölçeğine göre 4. 9 büyüklüğünde meydana gelen depremde merkez üssü Simav'da halk yataklarından fırlayarak sokaklara çıktı. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde ilk belirlemellere göre can kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre bugün saat saat 00. 14'te merkez üssü Kütahya'nın Simav İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4. 9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 10. 4 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybına yolaçmayan depremin merkez üssü Simav'da sarsıntı ile birlikte yataklarından fırlayan halk sokaklara kaçıştı. Saat 00. 28'de ise 4. 4 büyüklüğünde artçı sarsıntı da meydana geldi.

Simav'da geçtiğimiz 19 Mayıs günü saat 23. 15'te meydana gelen 5. 9 şiddetindeki depremde 2 kişi yaşamını yitirirken 80 kişi yaralanmıştı. Bu depremden sonra artçı sarsıntılarla günlerce beşik gibi sallanan Simav'da halk uzun süre evlerine gitmeyerek çadırlarda kalmış, öğrenciler ise memleketlerine dönmüştü.

Simav Kaymakamı Ünal: Yıkılan Bina ve Can Kaybı Yok

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, saat 00. 13'te meydana gelen 4, 9 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, "İlk belirlemelere göre yıkılan binamız ve can kaybı bulunmamaktadır" dedi. Ünal, yaptığı açıklamada, "Depremde, hastanemize şeker hastası kişilerden başvurular oldu. Şu an çadırlarımızda 3 bin kişi kalmakta ve deprem etkisiyle bu sayı artmaktadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları için çadır ve diğer malzemelerimiz mevcut olup halkımızın hizmetine sunulmuştur" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title