Haberler

Silvan'da 9 Çocuk Serbest Bırakıldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde IŞİD’in Mürşitpınar Sınır Kapısı’na saldırısını protestolarına katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 çocuk serbest bırakıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde IŞİD'in Mürşitpınar Sınır Kapısı'na saldırısını protestolarına katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 çocuk serbest bırakıldı.

Silvan ilçesinde, IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden bir grup polise ses bombası, havai fişek ve taşlarla saldırmış, polisin müdahalesinin ardından 9 kişi gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilmişti. Adli makamlara sevk edilen, F.K., H.E., A.B., İ.H.E., M.B., H.Y., A.A., A.T. ve E.H. isimli çocuklar, serbest bırakıldı. Çocuklar serbest bırakılırken, her çocuğun ailesine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi ve diğer hükümleri gereğince 189'ar lira para cezası kesildi.

Kesilen cezayı kabul etmeyen aileler, düzenlenen evraklara imza atmadan çocuklarını da alarak adliyeden ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mürşitpınar Diyarbakır Kobani Silvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title