Haberler

Silvan CHP İlçe Başkanı: Yaşlı Olmasam Dağa Çıkardım

Güncelleme:

Silvan CHP İlçe Başkanı Abdülmenaf Manaz, Silvan'da yaşananları eleştirerek "Uygulama insanları dağa yönlendiriyor. Yaşlı olmasaydım dağa çıkardım." dedi.

Diyarbakır Silvan'da uygulanan sokağa çıkma yasağı bitmeden hemen önce ilçenin CHP'li Başkanı Abdülmenaf Manaz, RS FM'de Yavuz Oğhan'dan "bidebunudinle" programına canlı bağlandı ve uygulamaya isyan etti. Manaz, "Burası 90'lı yılları geçti, yarı açık bile değil kapalı cezaevinde yaşıyoruz" dedi, sokağa çıkma yasağının gençleri dağa yönlendirdiğini anlattı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dört gün sokağa çıkma yasağı uygulandı. Güvenlik birimleri sokaklardaki barikatları kaldırmak, bomba düzeneklerini imha etmek ve operasyonlar sırasında Silvanlıların can güvenliğini sağlamak için bu kararı aldıklarını açıkladılar.

"90'LI YILLARI GEÇTİ BURASI"

Süreçte milletvekilleri dahil kimse ilçeye alınmadı. Yasak kalkmadan kısa süre önce ilçenin CHP'li Başkanı Abdülmenaf Manaz, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın canlı yayın konuğu oldu. Manaz, Silvan'nın durumunu anlattı, anlatırken kelimelerinde uygulamaya isyan vardı.

"Eve hapsedildik 4 gündür sokağa çıkamıyoruz. Binaların üzerinde keskin nişancılar var. Şuanda da elektrikler yok, dışarı çıkamıyorum, dışarı çıksam karşı binanın çatısında keskin nişancı var acaba ateş eder mi etmez mi diye düşünüyorum. Ben 20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe başkanıyım, bu ilçede muhtarlık yapmış biri olarak söylüyorum 90'lı yılları geçti burası. Kimin bölücü olduğunu kimin olmadığını gelin gözünüzle görün. Vatandaşın ne ekmeği ne suyu ne de elektriği var, hiçbir şeyleri kalmadı. Yarı açık cezaevi gibi bile değil, kapalı cezaevinde gibiyiz"

"BİZİ DAĞA GÖNDERMEK İSTİYORLAR"

İlçe halkının psikolojisini anlatırken uygulamanın ilçede yaşayanları dağa yönlendirdiğini, PKK'nın elini güçlendirdiğini söyleyen Manaz, "Yaşlı olmasaydım dağa çıkardım." sözleriyle yönetenlere mesaj gönderdi.

"Böyle devam ederse yüzde 99'umuz çoluk çocuğumuzu da alıp dağa çıkacak. Benim 12 çocuğum var, yaşlı olmasaydım dağa çıkardım. Bizi sürekli dağa göndermek istiyorlar. Devletin başındaki adam bize verin kimliğinizi dağa çıkın diyor. Biz bir şey söylediğimiz zaman terörist bunlar, bölücü bunlar deniyor. Gelin buraya kimin terörist kimin bölücü olduğunu görün. 12 çocuğum ve torunlarımla beraber hepimiz bir evin içindeyiz bahçeye bile çıkamıyoruz."

Kaynak: Sputnik

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Silvan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (232)

GagaMobil-ANDROID:

Bu chp zihniyetini anlamiyorum anlamakta istemiyorum . akplilerden daha koyunlar farkında degiller .

245
19
yanıtYanıtla
MalatyaliMobil-ANDROID:

Zaten farknz yok ki hdp den...chp=hdp=pkk=ermeni

126
13
yanıtYanıtla
Bulgar:

Asker polis milletin Can guvenligini korumak icin kendi hayatini hive sayiyor chp li amcanin dedigine bak demekki amcada dagda yasamaya ozeniyor var bunda bir capan oyun

82
26
yanıtYanıtla
7r:

Sen once yazmasini ogren bozuk turkce milliyetcisi

yanıt4
yanıt1
silvanlı kürt:

gec kaldın seni vatan haini

94
11
yanıtYanıtla
izmit:

uslu durun çıkarsınız sokağa acele etme

76
10
yanıtYanıtla
7r:

Allah belanizi versin.siz yasamak icin oluyorsunuz.bizim kurt cografyasinda olmek icin yasiyoruz. Farkimiz bu..anlamazsiniz

yanıt1
yanıt0
Diyarbekirli:

Yasli olsan git kim tutyrki daga degil kobeneye git barzani babana git esata kadar yolun var yeterki git giderken senin takımıds topla eyle gıt

74
10
yanıtYanıtla
hasan:

çıkın hepiniz dağa biz indirmesiniz bilirz adiler.

65
18
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

chp hepten pkk lı doldu artık bu partiye oy vermem. .

65
12
yanıtYanıtla
Tüm 232 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title