Haberler

Diyarbakır ve Şırnak'ta Gergin Gece

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Sur ilçesi ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde dün gece sıcak saatler yaşandı. İzinsiz gösteri yapan gruplara polis müdahalede bulundu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yüzü maskeli bir grup gösterici, içerisinde çok sayıda yolcu bulunan iki otobüsün anahtarını alıp camlarını kırdıktan sonra yakma girişiminde bulundular. Kısa süreli paniğin yaşandığı bölgede polis ekiplerinin gelmesiyle göstericiler ara sokaklara kaçtılar.

Öte yandan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yaparak yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti.

DİYARBAKIR'DA NELER OLDU?

YDG-H üyesi olduğu belirtilen yüzü maskeli göstericiler, ellerinde bulunan molotof kokteyli ve taşlarla yol kesip burada geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptılar.

Yoldan geçenlerin kimliklerini kontrol eden göstericiler, içerisinde çok sayıda yolcu bulunan iki halk otobüsünün anahtarını alıp yolda barikat kurdular.

Yolcuların inmemesi üzerine otobüslerin camlarını taşlarla kıran göstericiler, tam molotoflu saldırıda bulunacağı esnada haber verilmesiyle bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibini görünce karanlıktan faydalanarak ara sokaklara kaçtı. Otobüslerin yakılması ihtimaline karşı itfaiye ekipleri bölgede hazır bekletildi.

Bu arada, göstericilerin kazdığı hendeğe arka lastikleri sıkışan bir halk otobüsü yedek anahtarının getirilmesiyle itfaiye ekiplerinin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarılırken, diğer otobüsün de yedek anahtarlarının gelmesiyle kapalı olan yol tekrar trafiğe açıldı.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda yolcular kısa süreli panik yaşarken, polis ekipleri giriş ve çıkışları kontrollü bir şekilde sağladı. Polis, yüzü maskeli göstericilerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlattı.

Öte yandan, aynı yerde geçen hafta da yol kapatma eylemi yapılmış, 4 otobüs durdurulmuş ve kimlik kontrolü yapılmıştı.

CİZRE'DE ORTALIK KARIŞTI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yaparak yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti. Cudi ve Nur mahallelerinde toplanan yüzü maskeli bir grup, Yafes ile Nusaybin caddelerine barikat kurarak araçların geçişine izin vermedi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin "dağılın" uyarısına taş, molotofkokteyli ve havai fişekle karşılık veren gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Öte yandan, Cudi Mahallesi'ndeki ara sokaklara kaçan göstericiler Mezbahane Sokak'ta bulunan bir okulun dış kapısına molotofkokteyli attı. Göstericiler, olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle ara sokaklara kaçtı.

Güvenlik güçleri, olası taşkınlıklara karşı zırhlı araçlarla belirli noktalarda güvenlik önlemi aldı.

SİLOPİ'DE NELER YAŞANDI?

Silopi ilçesinde izinsiz gösteri yaparak yolu trafiğe kapatan gruba güvenlik güçleri müdahale etti. İpekyolu'nda toplanan yüzü maskeli bir grup, barikat kurarak araçların geçişine izin vermedi.

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayarak taş ve molotofkokteyli ile saldıran göstericilere, basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Göstericiler ara sokaklara kaçtı, yol trafiğe açıldı.

Emniyet güçleri, olası taşkınlıklara karşı zırhlı araçlarla İpekyolu'nda güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Şırnak Silopi Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (20)

xxxmobilWeb@haberler.com:

Ne pis bir şehirsin Diyarbakır nefret ediyorum.Her gün bir olay....

32
6
yanıtYanıtla
HAKKANİYET:

HAKİKATEN İNSAN KENDİ ŞEHRİNDEN NEFRET EDER HALE GELİYOR. . . .

yanıt3
yanıt1
garip:

Şehir çok güzel. Bereketlidir, medeniyetlidir, kültürlüdür. Lakin pis olan terörist zihniyetli kişilerdir. O pis olanlar kürt''de olamaz. Şehir, hep bu bölücü zihniyetli kişilerin eylemleriyle gündemde olduğundan bahsettiğiniz duygulara insan kapılıyor.

yanıt1
yanıt1
vatandaş:

Böylemi olacak çözüm. Şerefsiz soytarılar. Hükümet hala yasa çıkaracakmış. Neymiş Molotof silah sayılacakmış. Ya siz polisin askerin var olan yetkilerinibile geri aldınız. Adamlar silah atana bile ateş etmiyor. Allah hesabını ahirette soracak.

30
2
yanıtYanıtla
zazaoğlu1221:

b u olaylar yüzünden esnaf diyarbakırı terk ediyor. ALLAH C. C diyarıbekiri korusun kadri göralın dedigi gibi her tarafı viran etmişler vah malamıne . hani nerde o güzelim diyarbakır milleti merhametli, şefkatli, yardımsever, imanlı

24
3
yanıtYanıtla
HAKKANİYET:

şehri yalnızlaştırma süreci. . . . .

yanıt2
yanıt1
sarı çizmeli mehmet ağa:

hep te ne hikmetse karanlıktan faydalanarak ara sokaklara kaçıyorlar. . polis lafım sana bu huylarını biliyorsun yatsana karanlık arka sokaklarda pusuya !!! Ama yok paşamız polisleri yüceltti şimdi poliste tırt sesini çıkaramıyor.

13
5
yanıtYanıtla
diyarbakirm@m.m:

Kardesim bu polisin tırt olmasından degil devlet politikasindan kaynaklaniyo isin icerigini bilmeden konusuyosunuzya cıldırmamak elde degill

yanıt0
yanıt1
...Mobil-ANDROID:

memleketi ne hale getirdiniz. ulkeyi boluculere teslim ettiniz . nasil rahat uyuyabiliyormusunuz.

15
2
yanıtYanıtla
başka bir şey yapamaz:

dağılacakları zaman polis su sıkmıştır

9
5
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title