Haberler

Silopi Bakan Yılmaz: Terörün Yol Açtığı Zararları Ortadan Kaldıracağız

Bakan Yılmaz: Terörün yol açtığı zararları ortadan kaldıracağızŞırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'nda incelemede bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Terörün yol açtığı zararları ortadan kaldıracağız, halkımızı, esnafımızı rahatlatıcı adımları atmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Yılmaz: Terörün yol açtığı zararları ortadan kaldıracağız

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'nda incelemede bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Terörün yol açtığı zararları ortadan kaldıracağız, halkımızı, esnafımızı rahatlatıcı adımları atmaya devam edeceğiz" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, dün geceyi Şırnak'ta geçirdikten sonra bugün Vali Ali İhsan Su ile birlikte Silopi İlçesi'nden Kuzey Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Yılmaz, gümrük sahasında şoförlerin sorunlarını dinledikten sonra yapımı devam eden 3'üncü köprü çalışmalarını incelemek üzere birinci köprüye giderek burada yetkililerden bilgi aldı Bakan Yılmaz, Habur Sınır Kapısı'nın Kuzey Irak tarafında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı'na beraberindeki heyetle birlikte yürüyerek geçti. Burada Iraklı yetkililer ile birlikte yeni köprünün Irak tarafındaki çalışmalarını izleyen Cevdet Yılmaz, yürüyerek geri döndü.

Bareberindeki heyetle yemekli bir topmlantı yapan Bakan Yımaz, Cizre İlçesi'nde zarar tespitinin yapılacağını ifade ederek, terörün yol açtığı zararları ortadan kaldıracaklarını söyledi. Yılmaz, şöyle dedi:

Habur Sınır kapımız hem bölge içinde hem de Türkiye için önemli bir kapımızdır. Türkiye'nin ihracatında çok önemli yeri olan bir sınır kapımızdır. Bu kapımız da inceleme imkanı bulmuş olduk. Şu anda günlük 4 bin araç giriş çıkış var ve buda ciddi bir aktiviteye denk geliyor. Terör olaylarının yoğunlaştığı dönemde maalesef bu trafik bir takım aksamalar oluşmuştu. Şu anda normale dönmüş durumda, bunu görmekten büyük bir memnuniyet duydum. Her alanda artık sorunlar giderek aşılıyor. Çok güzel bir atmosfer oluşmuş durumda. Silopi de çalışmalar hızla devam ediyor. Cizre'de ki çalışmalarımız başlıyor. Cizre de öncelik olarak zarar tespit çalışmaları başlayacak. Daha sonra bunların giderilmesi yönünde yoğun bir çalışmalarımızı hayata geçireceğiz. İdil İlçesi'nde şu anda operasyonlar devam ediyor. Onun da kısa bir süre içinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Şırnak merkezdeki problemlerde aşılacak inşallah. Böylece kısa bir zaman zarfı içerisinde terör ile ilgili tablo değişmiş olacak. Bununla birlikte hem bir taraftan terörün yol açtığı zararları ortadan kaldıracağız, halkımızı, esnafımızı rahatlatıcı adımları atmaya devam edeceğiz. Bir taraftan ise daha uzun vadeli olarak bölgemizin gelişmesi kalkınması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Şırnak gerçekten tarihi olarak da çok önemli yeri olan bir bölgedir. İnşallah gelecekte Şırnak'ın adı terörle değil de tarihi kültürel değerleri ile ticareti ile üretimi ile kalkınması ile daha çok anılır. Bunun için biz gayret ediyoruz. Özellikle bu terörle mücadele sırasında ağır hasar görmüş binalarımızın artık daha yenilenmesini istiyoruz. Yeni konutlarla halkımızın daha farklı koşullara geçmesini istiyoruz. Tabi terörden zarar görmeyen bölgeler içinde aynı sorun geçerli. Maalesef belediyelerinde yetersizlikleri nedeni ile çarpık bir kentleşmenin olduğunu görüyoruz. Çok planlı programlı güzel bir kentleşme görebildiğimizi ifade edemem dolayısı ile terör olsun olmasın şehirlerimizin yenilenmeye daha iyi bir şehircilik anlayışının gelişmesine ihtiyaç var. Bugün ki imkanları da yansıtacak şekilde ama yörenin de kültürüne uygun özellikler taşıyan yeni konutlar yapmak konusunda da kararlıyız."

Bakan Yılmaz, daha sonra Cizre İlçesi'ne geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Habur Sınır Kapısı Cevdet Yılmaz Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

hakan:

niye yıktınız yaktınız tarih sizin gibilerini afetmeyecek yargılanacaksınız dünyada halkını yakan bir devlet yok ama allah büyük nasıl evde çocuklarınıza bakıyorsunuz en çok onu anlamıyorum o nlarda nasıl baba diyebiliyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title