Haberler

Sıkışan Emekliye Devletten Avans

Güncelleme:

Aldığı maaşla ay sonunu getiremeyen, emeklilere devlet, taksitle maaşlarının belli bir tutarı kadar avans dağıtacak.

Emeklilerin günümüz şartlarında aldıkları aylıkla geçinmesi çok zor. Dolardaki rekor artış, bunun A'dan Z'ye tüm gıda ve temel ihtiyaç fiyatlarına zam olarak yansıması şartları daha da zorlaştırıyor. Yapılan zamlar ise enflasyonun, fiyat artışlarının etkisiyle geldiği gibi gidiyor. Yıllardır emeklilerin geçim derdine çare aranıyor. Ancak her fırsatta bütçe ve maliyet hesapları emeklinin umudunu söndürüyor.

GEÇİM DURUMUNA BAKILACAK

Ancak Ankara kulislerinde konuşulmaya başlanan bir konu emeklileri heyecanlandırdı. Konuşulanlara göre; devlet, ay sonunu getiremeyen veya o ay fazla harcama yapacak emeklilere ek hesap açacak. Bir başka deyişle avans verecek. Mevcut uygulamada sadece emekli dilekçesini veren ve maaş bağlanmasını bekleyen emekliye 3900 liraya kadar avans veriliyor. Ancak yeni düzenleme 11 milyon emekliyi kapsayacak.

BANKA KREDİSİ MALİYETLİ

Avans, maaşa göre belirlenecek. Örneğin; 1000 lira aylık alan bir emekliye maaşının 3 katına kadar (3000 TL) avans verilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından taksitler halinde kesilecek. Kesintinin kaç ay süreceği tercihe bağlı olacak. 12, 24 ve 36 ay gibi seçenekler sunulacak. Avanstan herhangi bir faiz ve ek ücret alınmayacak. Mevcut durumda bankalardan 3000 lira tüketici kredisi çekenler 36 ayın sonunda en az 950 lira faiz ve masraf ödüyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (26)

Adınızı Yazınemekli:

bi zemeklile rne promosyonn eavans sade tek istediğimiz geçim standartlarınd amaaş yani enflasyon kadar zam istiyoruz siizn kıtırık enflasyonunuzu istemiyoruz ülked eyüzde60enflasyon oluyor hükümet yüzde8 gösteriyor

13
1
yanıtYanıtla
balatlı turgay...:

yiyin emekliler yiyin devlet çok maaş veriyor ya sürünmekten kurtarmak için alın avansı daha çokkkkkk sürünün ama bu emekli takımına az bile yapıyorlar daha akıllanmadılar akıllanmazlarda ülkmizde 11 milyon emekli var bu emekli takımı makarna yiye yiye makarna gibi oldu ançak banka kapılarında birbirlerine ağlarlar oh olsun gidin akp ye oy verin haaa not. bende emekliyim. . .

11
0
yanıtYanıtla
06 ankara:

hey ağzına sağlık be kardeşim. çok doğru söylemişsin bende bir emekli olarak bu düşüncelerine aynen katılıyorum.

yanıt9
yanıt0
Gerçek:

emekli şimdi ayvayı yedi! Avansla borçlanırlarsa hiç işin içinden çıkamazlar. Durmak yok oy vermeye devam

9
1
yanıtYanıtla
emekli, oynarken çulun yırtılmasın sonra:

Diyelim ki avans alan emekli, borcunu ödeyemeden öldü. Bu emeklinin öldükten sonra ailesinde maaşını alma hakkı olan da yok. Bu durumda ne olacak? Geride kalan (kalmışsa eğer) malına haciz çıkacak, varislerine rahmetlinin borcunu ödeyin denecek. Veya, rahmetlinin borcundan dolayı dava açılacak falan filan. Veee final… Varislere denecek ki sonunda, öde borcu, al cenazeyi.

8
1
yanıtYanıtla
erbaa lı:

sigortası oldugundan yazdıkların tamamı yalan

yanıt0
yanıt1
hafizenur özpeker:

emekliye faizsiz para verilir ise emekli toparlanır. esnaf kazanıyor. en çok biz emekliler ezildik. hükümet bu uygulamayı yaparsa emekli toparlanır. faiz ile para kullandığımız için aldığımız zamlar faize gidiyor. olumlu bir karar. hiç olmazsa senede bir hafta kaplıcaya gitme imkanı bulur. bütün emekliler zaten maaşını çocuklarına torunlatrına harcıyor.

6
2
yanıtYanıtla
mete:

mademki avans verecek paran var en az yoksulluk sınırına kadar emekli maaşlarına zam verde son günlerinde insanca yaşasınlar.

7
0
yanıtYanıtla
recai, güldürme insanı yav:

Buna emekli maaşı ticareti denir. Yüce devletimiz demek istiyor ki: ''Ben sana geçineceğin kadar para vermiyorum, sana para kalmıyor başka ihtiyaçlardan dolayı. Bu durumda sen benden borç isteyeceksin, o zaman ben sana para bulurum. '' Bir de avans masrafsız olacakmış. Devlet, verdiği bir kuruş için bile 1000 liralık masraf çıkarabilecek yetenekler topluluğudur.

6
1
yanıtYanıtla
hafizenur özpeker:

gerçekten emekli zor durumda. belli bir yaştan sonra borç para aramak insanın gücüne gidiyor. bu uygulamanın en kısa zamanda uygulanmasını istiyorum

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title