Haberler

Siirt'teki "Vizyon Arama" Konferansı

Vali Aydın: " Siirt Üniversitesi, 2024 yılında 50 bin öğrenci ve10 bin öğretim görevlisiyle bölgede söz sahibi olacak"

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Üniversitesi'nin 2024 yılında 50 bin öğrenci ve 10 bin öğretim görevlisiyle bölgede söz sahibi olacağını söyledi.

Vali Ahmet Aydın, AA muhabirine, üniversitenin geleceğine ilişkin yol haritasını belirlemek amacıyla 8-9 Şubat 2014 tarihlerinde düzenlenen "Vizyon Arama" konferansında Siirt Üniversitesi'nin 10 yılık geleceğinin planlandığını belirtti.

Konferansta üniversitenin 2024 yılında olacağı konumu değerlendirdiklerini dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"2024 yılında 50 bin öğrenci ve10 bin öğretim görevlisiyle bölgede söz sahibi bir üniversite olacak. Birçok ülkeden özelikle Suriye ve Irak'tan öğrenci ve öğretim görevlisini buraya çekmeyi planlıyoruz. Amacımız üniversiteyi bitiren bir öğrencimizin 3 dil öğrenmiş olmasını sağlamaktır.  Türkçe'nin dışında Arapça, Kürtçe ve İngilizce'yi bilen bir öğrencimiz olacak."

Aydın, Siirt için El-Ezher Üniversitesi modelini planladıklarını ifade ederek, 22 Şubat 2014 günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde düzenlenecek toplantıda iş adamlarından destekte bulunmalarını isteyeceklerini kaydetti.

Vali Aydın, şöyle dedi:

"Geçen ay sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Kendileri, Siirt Üniversitesi'nin güçlenmesinin çözüm sürecine olan katkısını anlattı. Tıp fakültesinin kurulmasını istedik ve bu talebimiz olumlu karşılandı. Siirt Üniversitesi geleceğe çok iyi bakıyor. Alt yapımız var, bunu iyi değerlendirirsek butik bir üniversite aynı zamanında kendi alanında ihtisaslaşmış bir üniversite olacak."

Siirt Üniversitesi Geliştirme ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ethem Sancak ise çözüm sürecine en büyük katkının üniversitenin geliştirilmesi ile sağlanacağını belirtti.

Sancak, konferans sonucunda ortaya çıkan öneri ve düşünceleri içeren raporun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacağını dile getirdi. - Siirt

Kaynak: AA / Güncel

Ethem Sancak Abdullah Gül Ahmet Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title