Haberler

Siirt'teki Stk'lardan Ortak Açıklama: Ne Darbe, Ne Savaş, Ne Kayyum, Diyalog ve Müzakereyle Çözüm

SİİRT'te faaliyet yürüten 27 sivil toplum örgütü tarafından yapılan ortak açıklamada darbe, savaş ve belediyelere kayum atanmasını istemediklerin belirtilerek, diyalog ve müzakereyle çözüm bulunması mesajı verildi.

SİİRT'te faaliyet yürüten 27 sivil toplum örgütü tarafından yapılan ortak açıklamada darbe, savaş ve belediyelere kayum atanmasını istemediklerin belirtilerek, diyalog ve müzakereyle çözüm bulunması mesajı verildi.

Barden Otel toplantı salonunda bir araya gelen ve aralarında Siirt Barosu, İHD, Kent Konseyi, Tabipler Odası, Diş Hekimleri Odası, Sanayici ve İşadamları Derneği, Gazeteciler Derneği ve cemiyeti ile Esnaf Sanatkarlar Odası'nın da bulunduğu 27 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, darbe, savaş ve kayyuma karşı, diyalog ve müzakkereyle çözüm için ortak basın açıklaması yaptı.

STK temsilcileri basın açıklamasını okuyan Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Ekrem Bilek, Ortadoğu'da başlayan ve her geçen gün artan şiddet ortamına dikkat çekti. İnsanları yerlerinden yurtlarından eden nedenlerin sona ermesini istediklerini belirten Bilek açıklamasında, "Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması, ülkenin çalışan parlamentosu varken K.H.K. ile yönetilmesi, basın üzerindeki baskı ve kısıtlamalar, yerel yönetimlere kayyum tayini veya bu tehditle vesayet altına alınmasına yönelik girişimler, toplumsal yaşamın sağlığına hizmet etmemektedir. 15 Temmuz sonrasında yaşanan kriz ortamının bir an önce aşılması ve 'olağan yönetim' koşullarına dönülmelidir" dedi.

Siyasi partiler kanunu nedeniyle siyaset kurumunun demokrasiyi öncelemediğini savunan Op. Dr. Bilek, "Yerel yönetimlerin demokratik yönetimlerle oluşturulmasının koşullarını yaratmak yerine tümden merkezileştirmeyi kabul etmiyoruz. Tek yol - tek yöntem, sivil demokrasinin geliştirilmesidir. Bizler ama'sız/koşul'suz taraflara açık çağrımızı yineliyoruz. Çatışma ortamının bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz. Ne darbe, Ne savaş, Ne belediyeye kayyum. Diyalog ve müzakereyle çözüm" diye konuştu.

- Siirt

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tabipler Odası Ekrem Bilek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title