Haberler

Siirt'te Yapılan İlk Kalp Pili Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Siirt Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ilk kalp pili ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Siirt Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ilk kalp pili ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Şırnak'tan terör olayları nedeniyle yerleştikleri Siirt'te rahatsızlık geçiren Ali Acer, kaldırıldığı hastanede ilk defa gerçekleştirilen pil takma ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Ameliyatı yapan Kardiyoloji Uzmanı Çağdaş Kaynak, yaptığı açıklamada, 8 ay önce açılan anjiyo ünitesiyle kardiyoloji alanındaki yenilikler devam ettiğini anlattı.

8 ayda 400 hastaya anjiyo yaptıklarını ifade eden Kaynak, şöyle deva etti:

"Bunlardan 200'ü acil kalp krizi hastalarıydı bunlara müdahale ettik. Bugün de Siirt için bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 70 yaşındaki kalp yetmezliği bulunan hastamıza, şok özelliği olan kalıcı kalp pilini yerleştirdik. Bu cihaz, özellikle bu tür hastalardaki ani kalp ölümlerini önlemek açısından sigorta fonksiyonu görüyor. Devlet hastanesi şartlarında bu kadar önemli işlemi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra da kardiyoloji anlamında yeniliklere devam edeceğiz."

Acar, terörden kaçıp Siirt'te yerleştiklerini burada devletin her konuda kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

"Allah devletimize zeval veresin" diyen Acar, "Sağlığım iyi. Ameliyat iyi geçti Allah'a çok şükür. Şırnak'tan geldik 10 gündür hastanedeyiz, bedava yatıyoruz, ekmek bedava veriliyor. Devletimiz çok iyi." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Siirt Acer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title