Haberler

Siirt'te PKK ve KCK Operasyonu

Güncelleme:

Siirt'te Botan Zagros Halk Mahkemeleri Kurmak isteyen 8 kişiden 4'ü tutuklanarak ceza evine konuldu

Siirt Emniyet Müdürlüğüne bağlı terörle şube Müdürlüğünün düzenlendiği operasyonda Botan-Zagros Halk mahkemesi kurmak isteyen 8 kişiden 4 kişinin tutuklandığını belirtti.

Konuyla ilgili gazetecilere yazılı açıklamada bulunan Siirt İl Emniyet Müdürlüğü 15.10.2013 günü 155 Polis İmdat hattına gelen bir ihbar üzerine harekete geçildiği ve bir kısım şahısların PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensupları ile işbirliği içinde olduğu belirtilmesi üzerine operasyon düzenlediği ve 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Şüpheli görülen bir araçta arama çalışması yapan Siirt İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Şube Müdürlüğü ekipler araçta Siirt'te bazı esnaflara yönelik olarak yazılan ve vergilendirme adı altında haraç istenildiğini belirten çeşitli pusula ve tehdit içerikli mektupların yakalandığı öğrenildi.

Yapılan Operasyonla ilgili gazetecilere açıklama aynen şöyle: "09.10.2013 günü PKK/KCK terör örgütü güdümünde yayın yapan http://www.fıratnews.com/news/guncel/botan-zagros-halk-mahkemkeri-kuruldu.htm. Uzantılı internet sitesinde, Botan-Zagros halk mahkemeleri kuruldu başlıklı haberin yayınlandığı içeriğinde ise özetle ; "KCK Yüksek Adalet Divanının, Botan ve Zagros alanlarında HPH ile birlikte Halk Adalet Mahkemelerini toplumsal sorunların çözümü için örgütlediği, Kuzey Kürdistan'da yaşayan tüm Kürtlerin toplumsal tüm sorunlarla ilgili olarak Halk Adalet Mahkemelerine başvuruda bulanabileceği…" şeklinde ifadeler yer verildiği bu çerçevede terör örgütünün kırsal alanda sözde mahkemeler kurmaya çalıştığı anlaşılmıştır.

15.10.2013 günü ise 155 Polis İmdat Hattına gelen bir ihbarda bir kısım şahısların PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensupları ile işbirliği içinde olduklarının belirtilmesi üzerine, konu ile ilgili olarak 15.10.2013 günü yapılan çalışmada ihbarda belirtilen şahıslarla birlikte 5 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Araçta yapılan aramlarda; PKK/KCK terör örgütü içerisinde silahlı faaliyet yürüten örgüt mensupları tarafından, ilimizdeki bazı esnaflara yönelik olarak yazılan ve vergilendirme adı altında haraç istenildiğini belirtir çeşitli pusula ve tehdit içerikli mektuplar ele geçirilmiştir.

Olay kapsamında yapılan incelemede terör örgütünün sözde mahkemeler kurduğu, kendi isteklerini dikte etmek amacıyla, halk baskı ve şiddet uygulamayı hedeflediği, bu nedenle de bazı şahısları kırsal alana çağırarak, sözde yargılamaya tabi tutukları, iş adamlarına gözdağı vermeyi amaçladıkları anlaşılmıştır. Mevcut çalışmanın tamamlanmasının akabinde gözaltına alınan toplam altı(8) kişi, 16.10.2013 günü adli makamlara sevk edilmiş, bunlardan ikisi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, şüphelilerden dördü ise (4) tutuklanmalarının akabinde Siirt E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir" denildi.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title