Haberler

Sigara Yasağı Denetiminde Tablet Bilgisayar Kullanımı

Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, sigara denetimi konusunda tablet bilgisayarlardan faydalanıyor.

Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, sigara denetimi konusunda tablet bilgisayarlardan faydalanıyor. Ekipler ihbarı aldıkları tablet bilgisayarlarla sigara yasağını ihlal edenlerin fotoğrafını ya da görüntüsünü çekerek, Sağlık Bakanlığınca oluşturulan merkeze de anında gönderiyor.

Halk Sağlığı Şube Müdürü Murat Öztürk, yaptıkları denetimlerde Sağlık Bakanlığı'nın sunduğu teknolojik imkanları da kullandıklarını söyledi. Denetim ekiplerinin biri kendi personelleri, polis ve zabıta olmak üzere 3 kişiden oluştuğunu belirten Murat Öztürk, il genelinde 69 ekibin çalışma yaptığını anlattı.

Kent merkezi ve ilçelerde görev yapan denetim ekiplerine 21 tablet bilgisayar dağıtımının bir süre önce yapıldığını kaydeden Öztürk, "Her tablet bir ekibe tahsisli. Veriler ve ihbarlar anında tablet bilgisayarlara mesaj olarak düşüyor" dedi. Murat Öztürk, tablet bilgisayarla yapılan denetimle ilgili şunları söyledi:

"İhbarı alan ekip, bölgesinde hemen harekete geçiyor ve adrese gidiyor. Adrese varınca da ihlalin olup olmadığını belgeliyor. Bu belgeleme tablet bilgisayarla yapılıyor. Görevli personel tablet bilgisayarla 3 fotoğraf ya da gerekirse görüntü çekiyor. Hatta ihbar asılsız çıksa bile ekipler asılsız ihbarı da belgelemek zorunda. Çünkü ihbarlar bakanlıkça tek tek sorgulanıyor ve işlem yapılıp yapılmadığı bakanlık tarafından da takip ediliyor. Bu çekilen fotoğraflar anında Sağlık Bakanlığı'nın sistemine de düşüyor. Diğer yandan Sağlık Bakanlığı'na da konuyla ilgili yapılan ihbarlar anında ilgili ekibe ulaştırılıyor. İhbarın yapıldığı tablette uyarıcı alarm çalışıyor. Alo 184 şikayet hattına gelen ihbarlarda anında tabletlere düşüyor."

Murat Öztürk, tablet bilgisayarlardaki kayıtların, ceza alan ancak sigara yasağı ihlali yapmadıklarını söyleyerek dava açtıklarında da tablet bilgisayarlardaki kayıtların mahkemelere delil olarak sunulduğunu sözlerine ekledi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title