Haberler

Side'de Görkemli Festival Gala Konseri ile Sona Erdi

Güncelleme:

Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin , Antik Tiyatroda verdiği gala konseriyle sona erdi.

Bu yıl 13. yaşını kutlarken yine Türkiye'nin ve dünyanın önemli sanatçılarını sanatseverlerle buluşturan Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; kapanışını da görkemli bir gala konseriyle yaptı. Festivalin kapanışında Antalya Devlet Opera ve Balesi; Türkiye'de ve dünyada sayısız orkestra ile her sene düzenli olarak konserler veren, operaya olan tutkusunun yanı sıra geç romantik senfoniler ve modern müzik repertuarında da başarısını kanıtlayan şef Antonio Pirolli'nin yönetiminde unutulmaz bir konser verdi.

14 Eylül 2013, Cumartesi akşamı saat 21:30'da Antik Tiyatro'da gerçekleşen gala konserinde Antalya Devlet Opera ve Balesi; Verdi, Saent-Saens, Gounod, Puccini, Rossini ve Bizet'in eserlerinden seçmeleri seslendirirken orkestraya Elvira Fatykhova (soprano), Aylin Ateş (mezzosoprano), Leonardo Caimi (tenor) ve Tuncay Kurtoğlu (bas) eşlik etti.

2000 yılında Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar tarafından başlatılan, EFA (Avrupa Festivaller Birliği) üyesi Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Türkiye'nin ve dünyanın saygın festivalleri arasında yer alıyor. 3 – 14 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşen Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; dünya çapında sanatçı ve grupları, önceki yıllarda olduğu gibi yine bu yıl da Side'de ücretsiz olarak sanatseverlerle buluştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Antalya Eylül Side Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title