Haberler

Şiddetsiz Aileler İçin Babalara Çocuk Eğitimi

Anne, Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen 'şiddetsiz aileler için baba eğitimleri' sürüyor.

Anne, Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen 'şiddetsiz aileler için baba eğitimleri' sürüyor.

" Türkiye'de baba olmak, cinsiyet eşitliğinde sorumluluklar, haklar ve çözümler" isimli panel dizisinin dördüncüsü Bursa'da gerçekleştirildi. Almira Otel'de düzenlenen panelde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması' için yapılması gerekenler değerlendirildi. İstanbul, İzmir ve Mersin'den sonra Bursa'da yapılan panel ilgi görürken, AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın, Türkiye'de cinsiyet eşitliğini sağlamak için atılması gereken çok adım olduğunu, en önemli unsurun erkeklerde farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Erkeklerin de cinsiyet eşitliği konusunda kadınlarla birlikte bu faaliyette yer alabileceklerini ifade eden Yalçın, "Aslında erken çocuklukta çocuğu ve çevresini geliştirmek ve daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak için programlar oluşturuyoruz. Bu programlardaki esas gayemiz, erken çocuklukta çocuğun yararına bir şeyler yapabilmek" diye konuştu.

Çocukların iyi yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Genel Müdür Yardımcısı Serkan Kahyaoğlu ise, "Kız ve erkek çocuklarının eşit fırsatlarda yetişmeleri ve anne babaların da bu konularda uygun bilgilerle desteklenmesini önemsiyoruz. Kız ve oğlan çocukların okuma haklarını, evdeki her konuya katılma haklarını, sağlık ve gelişim haklarını eşit seviyede desteklemeliyiz. Türkiye'de aile içi şiddete uğrayanların yüzde 98'ini kadınlar teşkil ediyor. Şiddete maruz kalanların sadece yüzde 2'i erkekler. Bunlar da evde kalan yaşlı erkekler" dedi.

Çocuklara yönelik de şiddet olduğunun altını çizen Kahyaoğlu, "Yüzde 60'a yakın evin içinde çocuklar bir şekilde şiddete maruz kalıyor. Bunun büyük kısmı da anneler tarafından yapılıyor. Baba tarafından da yapılıyor. Aslında şiddetin zincirleme etkisi var. Erkekten kadına, kadından çocuklara veya babadan direkt çocuğa şiddet yansıyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title