Haberler

"Şiddetin Mazereti Olamaz"

Güncelleme:

Gazetecilik Bölümü yükseklisans öğrencileri "Kadına Şiddet" haberlerini 16 ulusal gazetede analiz etti.

Tüm ülkeyi ayağa kaldıran "Özgecan Vahşeti" bütün gazetelerde geniş bir şekilde yer alırken ,daha önceki haftaları değerlendiren Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi yükseklisans öğrencileri 5 ayrı kategoride incelediği "Kadına Şiddet" haberlerinin tamamında özendirmeden uzak,şiddeti lanetleyen bir yayın politikası izlendiği,ileri sürülen hiçbir mazeretin kabul edilemez olduğunun vurguladığı sonucuna vardı.

SÜTUN GENİŞLİĞİNDE MİLLİYET

Yüksek Lisans öğrencilerinin Ege Ajans'ta Yrd.Doç.Dr.Oğuzhan Kavaklı'nın yönetiminde yürüttükleri ölçümlerde sütun genişliği ortalamasında en geniş sütunun Milliyet Gazetesi'ne (3,75 St) ait olduğu;Milliyet'i 3,65 St.la Hürriyet,3,60'la Bugün 3,50 sütunla Star'ın izlediği görüldü.

GAZETE İÇİNDEKİ ORANDA HABER TÜRK-BİRGÜN

"Kadına Şiddet" haberlerinin gazetedeki diğer haberlere oranında en yüksek yüzdenin Haber Türk'e (%0,90) ait olduğu,Birgün Gazetesi'nin aynı oranı paylaştığı,ikinci sırada 0,62 oranıyla Sözcü,üçüncü sırada ise 0,51'le Milliyet dördüncü sırada ise 0,35'lik oranla Cumhuriyet'in geldiği belirlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Milliyet Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title