Haberler

Sıcaktan Bunalanlar Erciyes'te Serinliyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından bunalan vatandaşlar, Erciyes Dağı'nın eteklerindeki yaylaya çadır kurup serin havanın tadını çıkarıyor.

MURAT ASİL - Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından bunalan vatandaşlar, Erciyes Dağı'nın eteklerindeki yaylaya çadır kurup serin havanın tadını çıkarıyor.

Erciyes Dağı'nın eteklerindeki 2200 rakımlı Tekir Yaylası, sıcak havadan ve şehir hayatının stresinden kurtulmak isteyenleri ağırlıyor.

Yaylanın muhtelif yerlerine çadır kuran vatandaşlar, gündüzleri serin havanın tadını çıkarırken, geceleri ise ısınabilmek için soba yakıyor.

Kurdukları çadırlarla kent hayatını yaylaya taşıyan vatandaşlar çadır komşuları ile gün boyu vakit geçirirken, kadınlar hamur açıp gözleme yapmayı da ihmal etmiyor.

Adana'dan eşiyle gelen ve 15 gündür kurdukları çadırda kalan Raziye Ünal, AA muhabirine, sıcaklıkların artması üzerine Adana'dan gelerek çadır kurduklarını ve burada serinlediklerini söyledi.

Günlerini çok güzel geçirdiklerini ve iyi vakit geçirdiklerini belirten Ünal, "Bir ay kadar burada çadırda kalıyoruz. Daha sonra memleketimize dönüyoruz. Telefonla yakınlarımızla haberleşiyoruz 'Adana sıcak, gelmeyin daha' diyorlar. Geceleri burası serin oluyor battaniyemiz var, yün döşeğimiz var. Alıştık buraya, çadır arkadaşlarımız bize geliyor biz onlara gidiyoruz, eksik olmuyor misafirimiz." ifadelerini kullandı.

1990 yılından bu tarafa Erciyes'e kesintisiz geldiğini anlatan İsmail Ünal, "Adana'nın sıcağından, neminden buraya kaçıp geliyoruz. Buranın gündüz havası yumuşak oluyor ama geceleri sert geçiyor. Yün yatakla yatıyoruz, gocukla oturuyoruz." dedi.

Adana'nın İmamoğlu ilçesinden gelip yaylada çadır kuran Haydar Halaç da serin ve temiz havası nedeniyle 15 yıldır Erciyes'te yaz aylarında kamp kurduğunu belirtti.

Burada doğa ile baş başa vakit geçirdiklerini, şehir hayatının stresli ortamından uzaklaştıklarını aktaran Halaç, "Serin ve güzel bir havası var. Suyu soğuk, çok güzel bir yer herkese tavsiye ederim. " diye konuştu.

Osman Akdağ ise Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşadığını, 1988'den beri her yıl yaklaşık 4 ay Tekir Yaylası'nda çadırda konakladığını anlattı.

Beyin ameliyatı geçirdiğini ve Erciyes'in havasının kendisine çok iyi geldiğini dile getiren Akdağ, "Dağ havası çok güzel ve serin. Şehre indiğim zaman sürekli başım ağrıyor, buraya gelince bir şeyim kalmıyor. Radyomuz var oradan haberleri dinleriz. Arkadaşlarla gündüz oturup sohbet ediyoruz, çay içiyoruz. Öyle vakit geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

Yayla sakinlerinden Sare Şenel de çadırda kalmalarına rağmen şehirdeki günlük yaşamlarını buraya taşımaya gayret ettiklerini söyledi.

Burada eskiyi anımsatan güzel komşuluklar edindiklerini ifade eden Şenel, şöyle konuştu:

"Buranın havası çok güzel, şehrin sıcağından kaçıp geliyoruz. Burada komşularla toplanıp tandır yakıyoruz. Ekmek gözleme yapıyoruz. Komşuluk ilişkilerimiz çok güzel. Şehir de kimsenin kimseden haberi yok ama buradaki komşularımızla kardeş gibiyiz, her şeyi paylaşıyoruz."

Çadırı olmayana çadır hizmeti

Diğer yandan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ de çadır kurma imkanı olmayan fakat Erciyes'te yaz döneminde kalmak isteyen vatandaşlar için çadır hizmeti veriyor.

Kayak merkezinin alt tarafında bulunan 54 bin metrekarelik alanda yaklaşık 100 çadır kuran Erciyes AŞ, çadırları günlük, haftalık ve aylık olmak üzere kiralayarak vatandaşların hizmetine sunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Ünal Erciyes Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title