Haberler

Sıcak Adım Yakında

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Dün CHP, MHP ve DSP Liderlerine Sınır Ötesi Operasyon Konusunda En Kısa Sürede Sıcak Adım Atılacağı Bilgisini Verdi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, dün CHP, MHP ve DSP liderlerine sınır ötesi operasyon konusunda en kısa sürede sıcak adım atılacağı bilgisini verdi.

Olası sınır ötesi operasyonun hazırlıkları ve Başbakan Erdoğan’ın ABD gezisi konusunda parti liderlerini bilgilendiren Babacan, tezkereye destek vermeyen DTP’ye gitmedi.

İLK DURAK CHP Babacan’ın ilk durağı CHP Genel Merkezi oldu. Dışişleri Bakanı, CHP Lideri Deniz Baykal’la görüşmesinde; "Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili sıcak adımlar atılacaktır. TSK ile birlikte gereken tüm hazırlıkları en kısa sürede tamamlayacağız" dedi. CHP’liler, Babacan’ın açıklamasından tatmin olmadı. Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinde ise "ABD yetkililerine Meclis’ten yetki aldığımızı ve bu yetkiyi kullanmada kararlı olduğumuzu ilettik" diye konuştu. Bahçeli’nin operasyonun ne zaman başlayacağı yönündeki sorusu üzerine, net bir tarih vermeyen Babacan, "Hükümetimiz tezkerenin gereğini yapma konusunda kararlıdır" demekle yetinde. Bahçeli, sınır ötesi operasyon yetkisinin bir ay önce alındığını anımsatarak, "Sınır ötesi askeri harekát yetkisini zamana yayma stratejisi, Irak’taki PKK mevcudiyetinin zaman kazanmasına yol açmaktadır. Kış şartlarının ağırlaşması askeri operasyonu gündemden çıkaracaktır" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title