Haberler

Siber Yazılımlar Kocaeli'de Yazılacak

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 bin 507 ilköğretim 7. sınıf öğrencisine dağıtılan tablet bilgisayar için tören düzenlendi.

Ünlü komedyen ve stand-upçı Yavuz Seçkin'in gösteri sunduğu program renkli anlara sahne oldu. Önümüzdeki aylarda yapılacak törenle de bu yıl 6. sınıfta okuyan 26 bin 932 öğrenciye tablet hediye edilecek. 5 yıl boyunca dağıtılan toplam 135 bin 475 laptop ve tabletin toplam maliyeti 55 milyon 810 bin TL.

KATILIM YOĞUNDU

Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

FATİH PROJESİ'NİN BÜYÜK DENEMESİNİ KOCAELİ'DE YAPALIM

Törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, bilgisayar dağıtımın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli icraatlarından biri olduğunu söyledi. Bilgisayar sayesinde yarınlara tohum atıldığını kaydeden Erdem, tabletlerle birkaç saniyeyle dünyanın dolaşıldığı, bilgiye erişildiğini belirterek, "Eğitimin kalitesi günden güne artıyor ama yetmiyor, dünya çok ilerliyor buna yetişmek gerekiyor. Eğitim adına güzel tabletlerini kullanın, bilgiye erişin, öğretmenlerinizle etkileşimli dersler yapın. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'yla görüştüm. 'Fatih Projesi'nin büyük denemesini burada yapalım' dedim. Bunun için gerekli toplantılar yapılsın" dedi.

İNSAN KAYNAĞI ÖNE ÇIKIYOR

Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da eğitimin önemine vurgu yaptı. Işık, "Dünyada, birey, toplum olarak güçlü olmanın, güçlü kalmanın, olmazsa olmazı eğitim. Artık yer altı kaynakları mı, yoksa insan kaynağı mı dendiğinde verilen cevap insan kaynağı. İnsan kaynağı bir ülkenin kalkınmasında en önemli unsur" diye konuştu. 11 yıldır birinci bütçenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın olduğunu anlatan Işık, eğitimde fiziki altyapının yeterli hale gelmesi için inanılmaz gayret gösterdiklerini dile getirdi. Işık, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Bu tabletler hayatla bağınızı koparmamalı. İhtiyacınız olan oyundan alıkoymamalı, sosyalleşmeden alıkoymamalı, bu tabletler sizi geleceğe daha iyi hazırlayan enstrüman olarak kalmalı" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise eğitimli insanın önemine dikkat çekti. Topaca, "Bizim ülkemizde gün geçtikçe güçleniyor. Çünkü yeni yetişen nesil, çok iyi bir eğitimden, her türlü donanıma sahip, bilgiye sahip, her türlü araç ve gerece sahip, fiziki anlamda eksiği olmayan çok iyi öğretmenlerle geleceğe hazırlanıyor. Çocukların eğitiminden hiçbir şekilde kaçınmıyoruz. Bütün hedefimiz çocukları geleceğe en güzel şekilde hazırlanmak. Devletin toplumun gücü buradan geçiyor" şeklinde konuştu.

Rekabete açık, sürekli kendini geliştiren birey olmanın önemine vurgu yapan Topaca, "Dünyayı iyi tanıyan birey olmak gerekiyor. Dünyayı tanımıyorsanız, güçlü başarılı birey olma şansınız yok. Güçlü birey olmak için okuması yazması kuvvetli, iyi okuyan, iyi yazan düşüncesini kağıda döken insan güçlüdür" diye konuştu.

DÜNYAYA BİLGİ YÖN VERİYOR

Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bilgi çağının önemine dikkat çekerek, "Bilgiyi en verimli kullananlar dünyaya yön veriyor. Bilgi sayesinde küresel dengeler değişti. Dünyaya yön verenler, eski çağlardaki gibi kalabalık ordulara ihtiyaç duymuyor. Artık teknoloji savaşları yaşanıyor" dedi. Başkan Karaosmanoğlu, bilgisayarların hayatın artık bir parçası, olmazsa olmazı haline geldiğini anlattı. Bilgisayar bilmeyenin okuma yazma bilmeyenle aynı olduğuna vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, önümüzdeki aylarda dağıtacaklarıyla birlikte bugüne kadar 135 bin bilgisayar vermiş olacaklarını ifade etti.

DONANIMLI BİREYLER OLUN

Çocukların eğitimine çok önem verdiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, şunları kaydetti: "Öğrencilerimize sorunsuz eğitim yapacak okullar kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. En güzel okullarla okumanın hakları olduğuna inanıyorum. Bilgisayar denilince akıllara oyunun gelmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim 40'lı yaşlarda ulaştığımız bilgisayarlara, bu yaşta ulaştınız. İyi kullanmanızı rica ediyorum. Araştırma yapın, dilinizi geliştirin, bilgi dağarcığınızı geliştirin, donanımlı güçlü bireyler olarak yarınlara hazırlanın. Siber yazılımlar neden Gebze'de Silikon Vadisi'nde yazılmasın?"

750 GRAM AĞIRLIĞINDA

Öte yandan proje kapsamında 3 yıldır dağıtılan bilgisayarlar Türkiye'nin önde gelen bilişim şirketlerinden Exper tarafından dizayn edilmişti. Bilgisayarlar çocukların düşürebileceği, zaman zaman üzerine bir şeyler dökebileceği de düşünülerek geliştirilmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl dağıtacağı dizüstünün üst modeli olan tablet bilgisayarların da aynı özelliklere sahip olmasına dikkat etti. Ayrıca dizüstü bilgisayarlar 1.54 kg ağırlındayken çağın teknolojisine uygun olan tabletler 750 gram ağırlığıyla çocukların kolay taşımasına imkân sağlayacak.

1 GHZ İŞLEMCİ, 16 GB İŞLEM DEPOLAMA

Bilge Pisi'de, Intel'in netbook kategorisindeki cihazlar için üretmiş olduğu en yeni işlemci teknolojisi olan ATOM işlemcisi, 1 GB RAM, Windows XP işletim sistemi, 160 GB kapasiteli bir sabit disk vardı. 9.7 inche sahip olan tabletlerde ise iki çekirdekli hızı 1 Ghz işlemci, 16 GB işlem depolama aygıtı, LP DDR2 ve LPDD3 teknolojisine sahip frekans değeri en az 400 Mhz hızında 1 GB bellek bulunuyor.

ÖZEL ÖĞRENCİLERE DE VERİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl dağıtılan diz üstü bilgisayarlardan özel eğitim öğrencilerinin de yararlanması sağlandı. Kampanyanın sınırları genişletilerek ilgi ve sevgi kadar bilgiye de ihtiyacı olan özel eğitim gören öğrencilere de dizüstü bilgisayar dağıtıldı.

ÖĞRENMEYİ EĞLENCELİ HALE GETİRİYOR

Bugüne kadar 79 bin öğrenciye dağıtılan bilgisayarlar e öğrenme modelini destekleyen uygulamaları sayesinde öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyordu. Oyunlar, eğitimler, ses kaydedici ve e-posta yazılımı sayesinde bilgisayarlar, çocukların kullanımına yönelik bir uygulama da sunuyordu. Benzer uygulamalar üst yazılımlarıyla birlikte tablet bilgisayarlarda da yer alacak. Ayrıca bilgisayarda ebeveyn kontrol yazılımı bulunacak. Bu yazılım şifre korumalı olacak. Öğrencilerin girmemesi istenilen web sayfalarına erişimleri engellenecek.

BİRE BİR ÖĞRENME PROJESİ

Bire Bir Öğrenme Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılan bilgisayarlar, okullar için de ayrı bir yazılım içeriyor. Bu yazılımı öğrenmek için öğretmenlere, il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından özel bir eğitim verildi. Tablet bilgisayarların yazılım ve donanımlarıyla ilgili de İl Mili Eğitim Müdürlüğü gözetiminde öğretmenlere eğitim verilecek. Tablet bilgisayarın masaüstü arka planı ve yazılım ön yükleme ekranı üzerindeki değişiklikler idarenin isteği doğrultusunda yapılacak.

BİLİŞİM 2009 YEREL YÖNETİM UYGULAMA ÖDÜLÜ

Her öğrenciyi bilgisayar okur-yazarı yapma hedefiyle hazırlanan Bire Bir Öğrenme Projesi bir benzeri olmaması açısından Türkiye'ye bilişim alanında da model oldu. "Her Öğrenciye Bir Bilgisayar" projesi Türkiye Bilişim Derneği tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Bilişim Hizmetleri ödülleri töreninde aldığı "Bilişim 2009 Yerel Yönetim Uygulama" dalındaki birincilik ödülü, bu alanda örnek proje olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE OTOMOBİL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime hizmetleri sadece tablet dağıtımıyla sınırlı değil. Kentteki başarının artması için çeşitli teşvikler veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şu ana kadar üniversite sınavlarında ilk yüze giren 24 öğrenciye otomobil hediye etti. Sıfır kilometre, ful depolu ve kaskolu otomobil veren Büyükşehir, 2013 yılında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda başarılı olan 11 öğrenciye daha önümüzdeki günlerde düzenlenecek programlarla otomobillerini hediye edecek.

6 YILDA 1800 BİSİKLET

Büyükşehir, lise giriş sınavlarında başarılı olan öğrencilere de otomobil hediye ediyor. 6 yılda toplam 1800 öğrenciye bisiklet hediye eden Büyükşehir'in bu projesiyle kent genelinde başarı arttı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Erdem Kocaeli Ercan Topaca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title