Haberler

Siber Vurgun

Güncelleme:

5 milyon TL'lik vurgun yaptığı iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri bazı internet sitesi sahiplerinin, 'sitelerimiz hacklendi" ve 'hackerlar sitelerimize saldırmamak için bizden para istedi" şikayetleri üzerine çalışma başlattı.

Yapılan takipte daha önce aynı suçlardan gözaltına alınan "the bekir" lakaplı Bekir K. , 'doom" lakaplı İzzet M. , ve 'tonton" lakaplı Muhammet Nur G. 'nin isimlerine ulaştı.

Polisin yaptığı tespitlere göre 3 hackerın, kendilerine gelen bazı iş adamlarının 'rakiplerimizin sitelerini çökertin" teklifi üzerine harekete geçtiği belirlendi.

Bunun üzerine 3 hacker ile 3 yardımcısı ve 4 işadamı olmak üzere 10 kişi İstanbul, Eskişehir, Bursa, Muğla, Diyarbakır, Mardin, Konya ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı baskınlarla 9 Ağustos günü gözaltına alındı.

Emniyette sorguya alınan 10 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 13 laptop, 16 hard disk, 8 flash disk, 5 hafıza kartı, 10 sim kat, 1 tablet PC, 8 cep telefonu ele geçirildi.

400 BİN BİLGİSAYARLIK SANAL Ordu

3 hackerin bot-net adı verilen sistemle, porno, paylaşım ve müzik sitelerine koydukları virüsleri 400 bin bilgisayara bulaştırdığı bu sayede 400 bin bilgisayarla çeşitli internet sitelerine saldırılar düzenlediği anlaşıldı.

Bu bilgisayarlar için 'zombi" tabiri kullanılıyor. Yerleştirilen virüslerle yapılan saldırıları bilgisayar kullanıcıları fark etmiyor. Böylece kullanıcı farkında olmadan bir saldırıda bilgisayarını hackerlara kullandırmış oluyor. Şüphelilerin emirlerindeki siber orduyla site sahiplerine "çökertme" ve "Google'de alt sıralara düşürme" tehdidinde bulunuyordu.

Şantaj karşılığı sitenin gücüne göre 10 bin ile 250 bin TL arasında değişen ücret alınıyordu. Şimdiye kadar bu yolla 5 milyon TL'lik vurgun yaptığı belirtildi.

Ünlü hacker grubu Anonymous, internette filtre tartışmaları sırasında aynı yöntemle Telekomünikasyon İletişim Birimi'ne saldırıda bulunmuştu. Polis operasyonu sonrası 400 bin bilgisayarı kontrol eden yönetim panelleri kapatıldı. Böylece 400 bin bilgisayar sanal ordu olmaktan kurtarıldı.

FBI ARIYORDU

"The bekir", "doom" ve 'tonton"un daha önce dünya çapında büyük üne sahip 'Knigh Online" isimli sanal oyun sitesine saldırı nedeniyle FBI'in yardımıyla gözaltına alındığı anlaşıldı. 3 şüphelinin bu saldırı davasından yargılanırken denetimli serbestlik koşuluyla tahliye edildiği öğrenildi.

'ANONYMOUS"A SALDIRININ LİDERİ

The Bekir lakaplı Bekir K. 'nin ayrıca internette filtre uygulaması nedeniyle TİB'e sanal saldırı saldırı düzenleyen 'Anonymous" isimli hacker grubuna karşı saldırı düzenleyen 'Ay-Yıldız Team" isimli Türk hacker grubunun lideri olduğu öğrenildi.

The Bekir lakaplı Bekir K. 'ya emniyette bu saldırı da soruldu. Bekir K'nın polise 'Biz Türk'üz. Böyle bir saldırı kabul edilemez ve kayıtsız kalınamaz. Bizde kendi saldırımızı düzenledik" dediği belirtildi.

4 İŞADAMI DA GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında 4 işadamı da gözaltına alındı. Bu işadamlarından birinin kişisel bakım ürünü şirketi sahibi olduğu öğrenildi. Diğer 3 iş adamının ise Altın Çilek kapsülü satan kişiler olduğu belirtildi.

Bu 4 iş adamının kendi alanındaki rakiplerinin internet sitelerine karşı bu yola başvurduğu ifade edildi. Emniyette sorguya alınan 10 şüpheli Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title