Haberler

Sibel Can'a Kötü Haber! Bilirkişi Alihan'ı Haklı Buldu

Güncelleme:

'Kış masalı' isimli şarkının müziğinin kendisine ait olduğunu iddia eden ve Sibel Can'a dava açan Alihan'ı bilirkişi haklı buldu.

Şarkıcı Alihan'ın, ünlü sanatçı Sibel Can'a, 'Kış masalı' isimli şarkının müziğinin, kendisine ait olduğunu iddia ederek açtığı tazminat davasında beklenen bilirkişi raporu dosyaya girdi. Raporda, "Eserin müziğinin Alihan'a ait olduğu kanaatine varıldığı" belirtildi.

SİBEL CAN DURUŞMAYA KATILMADI

İstanbul 3'üncü Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, davacı Alihan'ın (Ali Kızıltepe ) avukatı Mustafa Çözeli ile davalılar Adem Gümüşkaya, Sibel Can ve Doğan Müzik'in avukatları hazır bulundu. Sibel Can sahne ismiyle tanınan ünlü sanatçı Sibel Cangüre ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmanın başlamasının ardından, hakim bir önceki celse alınan ara karar gereği hazırlanan bilirkişi raporunun dosyaya girdiğini hatırlattı.

Müzik Editörleri Derneği üyesi, yardımcı doçent doktor ve doçent doktordan oluşan bilirkişi heyetince hazırlanan raporda, her iki eserin karşılaştırmalı olarak incelendiği anlatılarak, "Heyetimizin bu konuda uzman sayın bilirkişisi tarafından her iki eserin kayıtları da dinlenilmiş, notaya alınmış ve karşılaştırılmış olup, her iki eserde de ana tema ve melodik yapının, küçük işleme notaları dışında aynı olduğu tespit edilmiştir." denildi.

"ESERİN MÜZİĞİ ALİHAN'A AİT"

Davacı Ali Kızıltepe'nin eseri daha önce kamuya arz ettiği göz önüne alındığında eserin müziğinin bu kişiye ait olduğu kanaatine varıldığı belirtilen raporda, "Davacı Ali Kızıltepe kazanç devri ve yoksun kalınan karını talep etmiş olup, heyetimiz, davalı şirket defterlerinin incelenmesi ve MESAM ile MSG'den bu eser ile ilgili Meslek Birlikleri'ne yapılan ödemelerin bilinmesi ve heyete bir mali müşavirin katılımı durumunda hesaplama yapılabileceği kaaatindedir." ifadelerine yer verildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, bilirkişi raporuna ilişkin itiraz ve beyanlarını bildirmeleri için taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şarkıcı Alihan, Sibel Can'ın 'Kış Masalı' isimli şarkısının kendisine ait olduğunu öne sürerek, 'Bu kadın neden ağlıyor' isimli parçasından alıntı olduğunu öne sürmüştü. Alihan; Sibel Can'a, 'Kış masalı' şarkısının söz yazarı Adem Gümüşkaya ve albümü piyasaya süren Doğan Müzik'e toplamda 52 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Kızıltepe Sibel Can İstanbul Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title