Haberler

Shakira Sığınmacı Krizi İçin Birlik Çağrısında Bulundu, Aylan Kurdi'yi Andı

Ünlü şarkıcı Shakira, UNICEF iyi niyet elçisi ünvanıyla katıldığı Birleşmiş Milletler binasında düzenlenen bir konferansta mülteci krizini, dünya tarihindeki en büyük insani krizlerden biri olarak nitelendirdi ve cansız bedeninin Türkiye'de kıyıya vurduğu fotoğraflarla dünyayı sarsan Suriyeli Aylan ve Galip Kurdi kardeşlerin adına, dünya liderlerinin sığınmacı sorununa çözüm bulacaklarına inandığını belirtti.

Ünlü şarkıcı Shakira, UNICEF iyi niyet elçisi ünvanıyla katıldığı Birleşmiş Milletler binasında düzenlenen bir konferansta mülteci krizini, dünya tarihindeki en büyük insani krizlerden biri olarak nitelendirdi ve cansız bedeninin Türkiye'de kıyıya vurduğu fotoğraflarla dünyayı sarsan Suriyeli Aylan ve Galip Kurdi kardeşlerin adına, dünya liderlerinin sığınmacı sorununa çözüm bulacaklarına inandığını belirtti.

UNICEF'in Harvard Üniversitesi'nde "Çocuk Gelişimi ve Eğitimi" başlığıyla düzenlediği toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Shakira, Suriyeli sığınmacılar krizinin hatırlarılması üzerine, "Çocuklar savaşların bedelini ödememeli. Hepimizin çocuklara karşı sorumluluğu var. Ne liderler ne de sivil toplum olarak bizler bundan kaçabiliriz" çağrısında bulundu.

DHA Muhabiri Nilüfer Demir'in çektiği, Aylan'ın kıyıya vurduğu fotoğrafı, "trajik, unutulmaması ve görmezden gelinmemesi gereken bir görüntü" olarak tanımlayan dünyaca ünlü şarkıcı, "fotoğrafın mülteci trajedisini de insanileştirmesi gerektiğini" vurguladı.

"Bu insani krizden adil bir şekilde çıkabilmek için talepte bulunmalıyız. Çünkü mülteciler bir eve sahip olmayı olmayı hak ediyor" diye konuşan Shakira çağrısına şöyle devam etti:

"Her şeyin ötesinde ırkçılığın da olduğunun farkındayım. Bununla birlikte ülkelerin ekonomik endişeleri de var. Yalnızca insani ihtiyaçlar ve hakların, bayraklar, sınırlar, sayılar, bencillik ve ırkçılığın önüne geçeceğini umuyorum. Bu, çözülmesi kolay bir sorun değil. Ancak eminim milletler bir araya gelerek akılcı bir yolla bu acil krize bir çözüm üretebilir. Hayatını kaybeden Aylan Kurdi ve Galip Kurdi kardeşler adına…"

"Kurdi kardeşleri her düşündüğümde aklıma John Lennon'ın 'Imagine' şarkısındaki 'Imagine all the people sharing all the world (Bütün insanların tüm dünyayı paylaştığını hayal et)' dizeleri geliyor" diyen Shakira, "Niye bütün dünyayı paylaşamıyoruz? Bizi ne alıkoyuyor?" diye sordu.

Ünlü şarkıcı açıklamanın ardından şarkıdaki dizeleri tüm Suriyeli çocuklar için seslendirdi. - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Harvard Üniversitesi Birleşmiş Milletler Türkiye Shakira Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title