Haberler

Şeytanın Aklına Gelmeyen Yöntemle Gümrükte Milyonluk Kaçakçılık

Güncelleme:

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli'yi, "13 yıl müfettişlik yaptım böyle sahtekarlık görmedim" diyecek kadar şaşırtan kaçakçılık yöntemini tesadüfen bir memur fark etti."

Hükümet, kaçakçılıkla mücadele etmek için sürekli yeni önlemler geliştirirken, kaçakçılar da yasakları delmek için birbirinden ilginç yöntemlere başvuruyorlar. En son transit TIR'larda ortaya çıkan 'ikiz TIR' yöntemi Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'yi de şaşırttı. "13 yıl müfettişlik yaptım böyle sahtekarlık görmedim" diyen Bakan Canikli, tesadüfen bir memurun fark ettiği akıl almaz kaçakçılık olayını şöyle anlattı:

PLAKALAR DEĞİŞİYOR

"Cilvegözü Sınır Kapısına iki TIR geliyor ve ikisinin de muz yüklü olduğu beyan ediliyor. Malı Mersin'den alıyor, Suriye'ye götüreceğini söylüyor. Her iki TIR birbirine çok benziyor. Sadece plakaları farklı. Tıpkı sigara gibi muz da riskli ürün kapsamında yer aldığı için kırmızı hatta giriyor. Muz yüklü ilk TIR X-Ray'dan geçip işi bitiyor. Ancak bir süre sonra görevliler fark ediyor ki, dışarıda bekleyen TIR'ın plakası sökülüp güvenlik taraması biten TIR'a takılıyor. Böylece, aynı TIR, sanki ikinci TIR'ın kontrolü yapılıyormuş gibi yeniden X-Ray'a giriyor. Görüntü ve ağırlık denetiminden geçiriyor. "

X-RAY ARTIK ÖNDE

Canikli, buradaki amacın çimento yüklü TIR'ı muz yüklüymüş gibi gösterip sınırdan geçirmek olduğunu belirterek, "Çünkü, muzları Türkiye'de satacak, muz kadar ağırlığı olan çimentoları TIR'lara paylaştırıp, sınır kapısından çıkartacak. Bugün ihraç edilen muzun üzerinde yüzde 35 vergi var. Bu yöntemle, hem muzu içeride vergi ödemeden kaçak satıyor, hem de çimentoyu Suriye'ye götürüp, onun ticaretini yapıyor. Buna 'ikiz TIR' yöntemi deniliyor. Vergi ödemeden Türkiye'de kim bilir kaç kat kazançla satılacaktı bu mallar" diye konuştu. Bugüne kadar X-Ray kontrollerinin gümrük kapısından çıktıktan sonra sahada yapıldığını hatırlatan Canikli, bu kaçakçılığın tespitinin ardından işin değişeceğini söyledi. Canikli, "Bundan böyle X-Ray kontrollerini tüm gümrük kapılarının en önüne koyacağız. Böylece işlem için bekleyenlerle, işlemi bitmiş araçlar birbirine karışmayacak" dedi.

SİNYAL KESİLDİ AMA ALARMA GEÇİLDİ

Bakan Canikli, bir başka ilginç olayın da Mersin Gümrüğü'nde yaşandığını belirterek olayı şöyle anlatıyor: "Gemi ile gelen mal limandan Habur'a, oradan da TIR'la Irak'a gidecek. Transit bildiriyor. 1388 kapta, 62 bin 710 karton sigara beyan ediyor. Riskli olduğu için ATS cihazı takılıyor. 8 Aralık 2014 tarih saat 22.45 sularında araca takılan cihazın Adana-Şanlıurfa otobanında çıkartıldığı tespit ediliyor. Cihazın sinyali kesiliyor. Merkez ikaz ediliyor. Gümrük ekipleri cihazın en son sinyal alındığı yere gidiyor. Cihazın sökülüp atılmış olduğunu ve aracın etrafta olmadığını görüyorlar. Komuta kontrol merkezinin yaptığı incelemede, şoförün kimlik ve adres bilgileri bulunuyor ve ekiplere bildiriliyor. Araç şoförü, ikametine yakın bir adreste sigaraları boşaltırken, suçüstü yakalanıyor."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Nurettin Canikli Cilvegözü Suriye Mersin Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (25)

Botan Zivbelek Mobil-IOS:

Dünyanın en büyük terör örgütü işit AKP ile anlaşmalı tabi ayakkabı kotuları dolması gerekir

18
31
yanıtYanıtla
GEZGİN:

Bu devlet akıllı olsa gümrüklere acemi memurları atayacağına, bizler gibi emekli olmuş eski T. I. R. Şoförlerini göreve getirir. Sonuçları görür.

29
1
yanıtYanıtla
ASGARİ ÜCRETLİYİM GEÇİNEMİYORUM:

SENİN AKLIN BAŞINA GELENE KADAR MİLLET KÖPRÜNÜN ALTINDAN ÇOOOK SULAR AKITMIŞTIR

26
2
yanıtYanıtla
misafir:

sayın bakan suriyeliler sahte pasaport ve tc kimliğiyle cilve gözü kapısından geçiyor tır geçmiş neki. . . . .

22
3
yanıtYanıtla
abizer:

yoneticilerin isi gucu hirsizlik olursa vatandas ne yapsin ulkede hirsiz vardemek sucusa o ulkenin gelecegi karanliktir

14
10
yanıtYanıtla
ww:

günaydın sayın canikli

19
2
yanıtYanıtla
veli:

yahu kardeşim zaten bütün devlet memurları adam gibi çalışsa polis jandarma vb. hiç bir sıkıntı olmayacak. bizim buralarda hırsız kol geziyor jandarma nın yaptığı yok bıktık artık şikayet bile etmiyoruz jandarmaya artık. gaziler.

21
0
yanıtYanıtla
Arslaner:

Uyan da balığa gidelim sayın bakan

17
4
yanıtYanıtla
TREN GELİR HOŞ GELİR:

YİNEMİ PARELEL MEMUR VAR HAYRET BİTMEYECEK NE VARDI GÖRRMEYİVERSEN

9
11
yanıtYanıtla
TUGRUL:

İŞİ EHLİNE VERMEK DEMEK BU OLSA GEREK. İLK OKULU OKUMAMIIŞ CAHİL DEDİĞİNİZ TIR ŞÖFÖRÜNÜ BAKAN YAPILSA İNANIYORUMKİ DAHA BAŞARILI OLUR.

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title