Haberler

Seydişehir'de Bayram Coşkusu

Güncelleme:

Konya Seydişehir' de Cumhuriyet Bayramı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda coşku ile kutlandı.

İlk olarak dün Atatürk Anıtına çelenk konularak başlanan programda İstiklal Marşının okunması ve Saygı duruşunun ardından sona erdi. Çelenk sunma programında Kaymakam Tuncay Sonel' in Kaymakamlık çelenginin gazi ve şehit annesi ile birlikte koyması renkli bir görüntü oluşturdu.

Bu gün ise kutlama programı çerçevesinde ilk olarak Kaymakamlık makamında Kaymakam Tuncay Sonel, bayram tebriklerini kabul ederken daha sonra Seyyid Harun Veli bulvarındaki program alanına geçildi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90.Yılı Kutlamalarına, Kaymakam Tuncay Sonel, Stj. Kaymakam Ömer Coşkun, Belediye başkanı Abdulkadir Çat, Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Demirtaş, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve vatandaşlar katılırken protokolde alışılmışın dışında Cumhuriyet yaşıtları, gaziler, şehit yakınları, yetim ve öksüzler ile engelli vatandaşların oturtulması vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı. Ayrıca çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere altın, saat ve diğer armağanları protokolde oturan şehit anne ve babaları ile Cumhuriyetle yaşıt dede ve nineler tarafından verildi. Engeli olan vatandaşları temsilen de Muhammet Uzun adlı engelli genç öğrencilere armağanlarını takdim etmesi ile ayrı bir güzellik yaşandı.

Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık ve Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Cumhuriyet yaşıtı Hasan Kaya ile birlikte vatandaşların ve öğrencilerin Bayramını kutladılar.

Kaymakam Tuncay Sonel, burada yaptığı konuşmasında zor şartlar altında gerçekleşen kurtuluş savaşı zaferinin zirvesi olan Cumhuriyet bayramının büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek "Cumhuriyeti anlamak için tarihi bilmek lazım. Bu toprakları vatan yapan ecdadımıza karşı hepimizin sorumluluğu var. Türkiye Cumhuriyeti eski Türkiye değil yurtiçi ve dışında ülkemizin itibarı var. Gönlümüzdeki sevdadır büyük ve güçlü Türkiye. Onun içinde el birliği ile üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Cumhuriyeti bizlere armağan eden büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve özlemle anıyoruz. Ülkeyi sevmek konuşmakla değil çalışıp üretmek ve Ülkeye ve bu ülkenin güzel insanlarına hizmet etmekle olur. Herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaparsa Türkiye daha da ileri gidecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 90. yılı kutlu gönlünüz mutlu olsun" diyerek duygularını dile getirdi.

Daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okurken, Seydişehir Sancak Mehter takımının gösterisi ve folklor gösterilerinin ardından geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Tuncay Sonel Seydişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title