Haberler

Şevket Demirel'in Cenazesi Isparta'ya Getirildi

Güncelleme:

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı İstanbul'da yaşamını yitiren kardeşi Şevket Demirel'in cenazesi Isparta'ya getirildi.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel, yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı İstanbul'da yaşamını yitirmişti. Demirel'in cenazesi Isparta'ya getirildi.

YARIN İSLAMKÖY'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Sahibi olduğu fabrikaların önünde işçileri ve ailesi, kent merkezinde de Ispartalıların karanfillerle veda ettiği Şevket Demirel, yarın İslamköy'de toprağa verilecek.

ÖZEL BİR HELİKOPTERLE GETİRİLMİŞTİ

İşadamı Şevket Demirel'in cenazesi saat 12.00'de Koç Holding'e ait özel bir helikopterle Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi.

CENAZEYİ KARŞILAYANLAR ARASINDA ISPARTA VALİSİ DE VARDI

Cenazeyi havalimanında Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda Ispartalı karşıladı.

BAZILARI, HENÜZ PERVANELERİ DURMADAN CENAZEYİ ALMAYA KOŞTU

Alanda bekleyenlerden bazıları helikopter alana iner inmez henüz pervaneleri durmadan cenazeyi almaya koştu. Bu durum korkuya neden olurken herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan Demirel'in cenazesinin bulunduğu tabut helikopterden indirildi.

TABUTUN ÜZERİNE YÜZLERCE KARANFİL ATILDI

Dualar eşliğinde ambulansa götürülen tabutun üzerine yüzlerce karanfil atıldı.

ÖZEL UÇAKLA GELDİLER

Şevket Demirel'in eşi Sezen Demirel ve kızları ile damadı CHP Milletvekili İlhan Kesici ise havalimanına özel uçakla geldi. Uçaktan indikten sonra Sezen Demirel taziyeleri kabul etti. Ispartalılar Sezen Demirel'in elini öpüp başsağlığı diledi.

GÖLTAŞ'TA İŞÇİLER TAŞIDI

İşadamı Şevket Demirel'in cenazesi havalimanından sonra sahibi olduğu Göltaş AŞ'ye getirildi. Burada Demirel için veda töreni düzenlendi. Tabutunu işçilerin alıp taşıdığı Demirel için dua edildi. Buradaki törende kızı Neslihan Demirel bir konuşma yaptı.

NESLİHAN DEMİREL: ÜZÜNTÜMÜZ ÇOK BÜYÜKTÜR, SONSUZDUR

Neslihan Demirel, "Yönetim kurulu başkanımız Şevket Demirel hakkın rahmetine kavuşmuştur. Üzüntümüz çok büyüktür, sonsuzdur. Üretken, üretimci, çok çalışkan, yüksek mühendis, sosyal bilimci, Isparta aşığı, adaletçi, vicdanlı, babam, yönetim kurulu başkanım, patronum Şevket Demirel son anına kadar fabrikaların üretimini takip etmiştir. Hedeflerini belirlemiştir. Günlük, anlık takip etmiştir. Kendilerine yarattığı bu büyük başarılardan dolayı minnettarız. Bizler de fabrikalarımız da şirketlerimiz de kendilerinin ilkeleri doğrultusunda ileri yürüyecektir. Keza bölge projelerini de bizzat takip etmiştir. Bizlere, tüm ekibimize daha çok çalışma sorumluluğu bırakmıştır. Kendileri daima bizimledir. Ona layık olmak, başarılarını devam ettirmek asli görevimizdir. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

TABUTA SARILIP AĞLADI

Şevket Demirel'in eşi Sezen Demirel, Göltaş A.Ş.'deki törende eşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Kızlarının da ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

ISPARTALILAR KARANFİL ATARAK VE DUA EDEREK UĞURLADI

Şevket Demirel'in cenazesi daha sonra dualar eşliğinde Isparta şehir merkezine getirildi. Mimar Sinan Caddesi'nden ve geçen yıl vefat eden ağabeyi Süleyman Demirel'in Kaymakkapı Meydanı'ndaki heykeli önünden geçirilen Şevket Demirel'in cenazesini, Ispartalılar karanfil atarak ve dua ederek uğurladı.

AİLE KABRİSTANINA DEFNEDİLECEK

Cenaze buradan da Hükümet Caddesi'ni takip ederek Şevket Demirel'in evinin önünden Orma A.Ş.'ye getirildi. Orma'da da çalışanlar tarafından karşılanan Demirel'in cenazesi, daha sonra Eğirdir karayolu üzerinden ORKAV'a, buradan da Elmataş ve Elmasu fabrikalarına getirildi. Buradaki programların ardından cenaze Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'deki Şehriban Hatun Camii'nin morguna konuldu.

Şevket Demirel'in cenazesi yarın öğle vakti Şehriban Hatun Camii'nde düzenlenecek törenin ardından aile kabristanına defnedilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel Şevket Demirel İstanbul Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

vatandaşMobil-ANDROID:

demirel hesabını verirken kardeşi yanında olsun

0
1
yanıtYanıtla
at gözlügü takmış vatandaşa:

demirelin ne hesabı varmış anlata bizde bileli sen sanki sütten cıkmış neyse sen anladın

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title