Haberler

Sevgi Hastanesi'nden Yeni Atılım

Balıkesir Özel Sevgi Hastanesi bünyesine Akademik Sintigrafi Merkezi'ni de dahil etti."Her Şeyin Başı Sevgi" sloganıyla hizmet veren Balıkesir Özel Sevgi Hastanesi, sağlık alanında verdiği hizmetleri genişletmeye devam ediyor.

Balıkesir Özel Sevgi Hastanesi bünyesine Akademik Sintigrafi Merkezi'ni de dahil etti.

"Her Şeyin Başı Sevgi" sloganıyla hizmet veren Balıkesir Özel Sevgi Hastanesi, sağlık alanında verdiği hizmetleri genişletmeye devam ediyor. Sevgi Hastanesi yönetimi, Devlet Hastanesi yanında bulunan Akademik Sintigrafi Merkezi'ni satın aldı. Sevgi Hastanesi böylece sağlık alanında verdiği hizmet ağını genişletti. Tedavi için Balıkesir Özel Sevgi Hastanesine gelen hastaların artık başka sintigrafi merkezine sevk edilmeyeceği açıklandı.

Özel Sevgi Hastanesi Direktörü Opr. Dr. Refik Özbal, Nükleer Tıp incelemelerinin hastaya sıkıntı vermeyen kolay incelemeler olduğunu, bunun genel olarak sintigrafi incelemeleri olarak adlandırıldığını hatırlattı. Bu incelemelerin, organların yapı ve fonksiyonları hakkında detaylı bilgi verdiğini ve hastalık tanısı, tedavinin yönlendirilmesi ve hasta takibinde kullanıldığını vurgulayan Özbal, şu bilgileri verdi:

"Sintigrafik incelemelerde incelenecek organa göre değişik radyoaktif madde içeren bileşikler çok az dozda damar yolu ile veya bazı çalışmalarda ağız yolu ile verilir. Sintigrafik incelemelerde hastanın aldığı radyasyon dozu radyolojik incelemelerden (akciğer grafisi, bilgisayarlı tomografi gibi) farklı değildir. Çocuklarda yeni doğan döneminde bile incelemeler yapılabilmektedir. Nadir durumlar dışında hamilelerde inceleme yapılmaz. Görüntüleme genellikle belirli bir bekleme süresi sonrası yapılır. Bekleme süresi testin özelliğine göre 15 dakika ile 4 saat arasında değişir. Bazı özel incelemelerde bekleme süresi 3-7 gündür. Görüntüleme gama kamera olarak bilinen özel sistemde yapılır. Bu görüntüleme sistemi radyasyon üretmez, hastaya daha önce verilmiş olan radyoaktif maddeden gelen gama ışınlarını kaydeder. Elde edilen fonksiyonel görüntüler nükleer tıp alanında uzmanlaşmış hekim tarafından değerlendirilir. Birçok organın incelemesi yapılmaktadır. Sintigrafi, radyoaktif maddelerle işaretlenmiş farmasötiklerin vücuda verilmesi ve belirli dokularda tutulması sonucu, bu tutulma miktarlarının hassas cihazlarla ölçülmesi ve görüntülenmesi esasına dayanır. Non-invazif bir tanı yöntemidir. Kullanılan radyonüklidler ve farmasötikler, görüntülemesi yapılacak organa göre değişir. Görüntüleme teknikleri dinamik, statik, tüm vücut ve bir organdan tomografik kesitler alınarak yapılan SPECT görüntüleme şeklinde olabilir. Vücuttaki hemen her organa yönelik sintigrafik çekim yapılabilmektedir. Kullanılan radyoaktif maddelerin dozu hasta kilosuna göre hesaplanmakta olup vücudun maruz kaldığı radyasyon yeni doğanlara bile yapılabilecek düzeyde güvenli sınırlardadır."

SEVGİ HASTANESİ SİNTİGRAFİ MERKEZİNDE VERİLEN HİZMETLER

Balıkesir Özel Sevgi Hastanesi Akademik Sintigrafi Merkezinde şu hizmetler veriliyor:

"Akciğer perfüzyon sintigrafisi, Akciğer Ventilasyon Sintigrafisi, Miyokard Perfüzyon SPECT, GATED (Tc -99m kompleksleri), Miyokard Perfüzyon SPECT (Tc-99m komleksleri), Kemik Sintigrafisi Üç fazlı, Kemik Sintigrafisi tüm vücut, Paratiriroid Sintigrafisi, Triod Sintigrafisi, Triod Uptake çalışması (Tc-99m Perteknetat), Gastoösefajial Reflü çalışması, Mekkel Divertikülü Araştırması, Böbrek Sintigrafisi Dinamik (Tc-99m MAG-3), Radyonüklid tedavi 1-131 5mci, Radyonüklid tedavi 1-131 10mci, Radyonüklid tedavi 1-131 15mci, Radyonüklid tedavi 1-131 20mci." - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title