Haberler

SEU'DA Yüksek Lisans Eğitim Başladı

Güncelleme:

Örgün ön lisans ve lisans eğitiminin ardından Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nde (SEU), Yüksek Lisans eğitimi de başladı.

Diyarbakır'ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, farkını gösteriyor. Şubat 2013'te kurulmasının ardından kısa bir sürede eğitim-öğretime hazır hale gelen SEU, bu yıl ilk öğrencilerini aldı.

Üniversitede örgün ön lisans ve lisans eğitiminden sonra şimdi Yüksek Lisans programlarında eğitim başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu'nun 25 Eylül 2014 tarihli toplantısında SEU'de İşletme alanında tezsiz Yüksek Lisans eğitimi verilmesi onaylandı. Yüksek Lisans eğitimi vermek için alt yapı hazırlıkları daha önce tamamlanan üniversitede eğitim programı da bugün startı verdi.

DOĞAN: YÜKSEK LİSANS İNSANIN KENDİNE YATIRIM YAPMASIDIR

Ders başı yapan Yüksek Lisans öğrencilerine seslenen Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan, belli bir alanda uzmanlaşmanın önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Doğan, bilgi çağında insanı bir adım öne taşıyan temel unsurun sürekli öğrenme yeteneği olduğunu vurguladı. Hızlı bir değişimin yaşandığı dünyada sürekli öğrenmenin bir zorunluluk ve ihtiyaç olduğunun altını çizen Prof. Dr. Doğan, şöyle konuştu:
"İş hayatında uzmanlık çok önemli. Yüksek Lisans artık olmazsa olmaz bir konuma gelmiştir. İş hayatının en büyük gereklerinden bir tanesi. 1960'lı yıllarda eğer iyi bir liseden mezun iseniz, 70'li yıllarda herhangi bir üniversiteden mezun iseniz, 80'li yıllarda biraz İngilizce biliyorsanız, 90'lı yıllarda beraberinde bilgisayarı biliyorsanız iş hayatına hep bir adım önde başlıyordunuz. Ama 2000li yılların gerçeği artık bir konuda uzmanlaşmış olmanız lazım. Yani tıptaki pratisyen hekim mantığını geçmeniz gerekiyor. Eğer geçerseniz çalıştığınız sektörde her zaman bir adım öndesiniz. Yüksek Lisans insanların kendisine yatırım yapmasıdır." dedi.

Program süresince zaman zaman sektörde belli konularda öne çıkmış uzmanları seminerler için getirteceklerini belirten Rektör Doğan, hayat mektebinde mezun olanların deneyimlerin paylaşmak adına bunun yapılacağını kaydetti.

Daha sonra Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdurrahim Emhan ilk dersi işledi. Başta Amerika olmak üzere gelişmiş batı ülkelerinde İşletme alanında Yüksek Lisans yapmanın büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Doç. Dr. Emhan, Yüksek Lisansın bir profesyonelin yaptığı işi daha iyi yapmasına imkan sağladığına dikkat çekti. Bu perspektifle İşletme alanında Yüksek Lisans eğitimi vermeye başladıklarını dile getiren Emhan, derslerde organizasyonun sahip olduğu insan kaynaklarını, mali kaynaklarını, malzeme ve fiziki kaynaklarını etkin yönetmek için dersler verileceğini sözlerine ekledi.

İşletme Yüksek Lisans programı kayıtları 24 Ekim 2014 tarihine kadar devam edecek. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde verilen Yüksek Lisans eğitimleri alanlarında yetkin 3 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent tarafından verilecek. Çevre illerden öğrenciler de hesaba katılarak, program ders saatleri özellikle mesai sonrası ve hafta sonlarına göre düzenlendi.

Kaynak: Temsilci / Eğitim

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Selahaddin Eyyubi Diyarbakır Eylül Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title